Možná přijde i…

ano narozeniny skrtnete

 

Výroční  talkshow Radka Nakládala Škrtněte si, prosím, byla oslavou se vším všudy. Sušická kinokavárna doslova praskala ve švech, nechybělo vynikající slovenské královské víno, narozeninový dort, hosté  a gratulace.

 

narozeniny skrtnete 2014 8

 

Prvním hostem Radka Nakládala byl Petr Oukropec, kterého není třeba dlouze představovat, připojíme-li k jeho jménu  tituly jako Indiáské léto, Návrat idiota, Šeptej, Čtyři slunce, Modrý tygr.. a samozejmě Těchonice a soubor Zmrzlík. Spoluzakladatel společnosti Negativ, člen Evropské filmové akademie a Asociace producentů v audiovizi a pedagog FAMU vnesl do pořadu atmosféru vskutku příhodnou vzhledem k místu konání – filmovou a divadelní. 

Rozhovor  Radka Nakládala s Petrem Oukropcem si přečtěte   sobotu na www.isusice.eu

 

narozeniny skrtnete 2014 6

 

 

Druhý host přijel ze Slovenska. Peter Lužný zástupce distributora, který na Slovenský trh dodává víno z vinařství Radošina, s sebou  přivezl velmi lákavý výběr k ochutnávce. Vinařství Radošina se proslavilo hlavně burgundskou odrůdou Klevner. V roce 1953 jí popíjeli hosté při korunovaci anglické královny Alžběty II., při své návštěvě Slovenska toto víno pil i papež Jan Pavel II., nebo holandská královna Beatrix. Teď tu příležitost měli i hosté pořadu a vynikající slovenské víno u nich sklidilo zasloužený úspěch.

 

narozeniny skrtnete 2014 18   narozeniny skrtnete 2014 32

 

Peter Lužný  v průběhu ochutnávky  přiblížil historii tohoto vzácného moku, vývoj i současnou výrobu. S vínem se doslova mazlil i při vyprávění – jiné slovo než “vínko” ve vztahu ke Klevneru z Radošiny nepoužil. Škoda je, že na českém trhu se slovenská vína tak málo prosazují, jak Peter Lužný potvrdil. Soudě dle spokojenosti návštěvníků kavárny, určitě by si ta radošinská našla své spokojené konzumenty.

 

narozeniny skrtnete 2014 30

K “narozeninovým” gratulantům se připojili nejen členové Svatoboru, ale všichni hosté kavárny, kteří vstoje Radku Nakládalovi a jeho pořadu popřáli zpěvem “mnoga ljeta, živijó” a už se těší na pokračování.  To bude velmi zajímavé. Jak moderátor  v samotném závěru pořadu  prozradil, pokud  se nevyskytnou neovlivnitelé okolnosti, měla by jedním z hostů  dalšího Škrtněte si , prosím, být česká herečka, spisovatelka, moderátorka, politička a občanská aktivistka Táňa Fischerová.

 

Dobré nápady, zajímavé hosty a hodně spokojených diváků přeje  také www.sumava.eu, který je mediálním partnerem akce a ke gratulantům se  připojil narozeninovým dortem.

 

-as-

 

Další fotografie z výročního pořadu najdete ve FOTOGALERII