Šumavu povezou do Prahy

Právě dnes jednají na Modravě představitelé obcí sdružení Mikroregion Šumava – západ o připravované účasti na mezinárodním veletrhu cestovního ruchu Holiday World, nejvýznamnější středoevropaskéu akci tohoto druhu, jejímž organizátorem je tradičně Incheba Praha.

 

V souladu s marketingovou strategií, která jako jednu ze stěžejních oblastí rozpracovává oblast cestovního ruchu Šumavy, budou představitelé mikroregionu Šumavu na veletrhu prezentovat. Vlastní stánek bude nabízet informace nejen  z mikroregionu, ale  z celé oblasti Šumavy, která by měla být vnímána jako celek- z pohledu turisty,  i pro další plánování a realizaci rozvojových aktivit.

 

Marketingová strategie hodnotí jednotlivé olbasti, města i lokality.  Mimo jiné definuje silné a slabé stránky města a příležitosti dalšího rozvoje. Mezi výhody Sušice například patří to že je největším městem ze zapojených a tvoří přirozené centrum regionu s odpovídající infrastrukturou cestovního ruchu včetně sociálních služeb a vzdělávání v oblasti CR; má výhodnou polohu a atraktivity využitelné pro zviditelnění; dlouhodobou vizi budování a posilování  CR; bohatý společenský a kulturní život i podmínky pro sportovní vyžití.

K nevýhodám se řadí to, že zatím je z větší části Sušice spíše  “tranzitním” než pobytovým městem; jako relativně špatná byla vyhodnocena dopravní dostupnost co se týká napojení na silnice I. třídy, dobrou pověst městu nedělají  ani brownfield’s v blízkosti centra (nevyužitý rozpadající se areál bývalého Sola), nebo málo parkovacích ploch ve městě.

Přístup Sušice k podpoře, realizaci příslušných projektů a rozvoji cestovního ruchu vůbec, je hodnocen kladně, s nastíněním dalších možností.

 

Sušice, stejně jako Šumava, se má čím pochlubit, má návštěvníkovi co nabídnout. A právě své devizy bude  rámci Šumavy prezentovat na  mezinárodním veletrhu ve druhé polovině února v Praze.

 

K dalším projednávaným bodům setkání Mikroregionu Šumava – západ patří i  běžná agenda hospodaření a stručné seznámení účastníků s připravovanými  konkrétními akcemi na letošní rok.

-as-