Na Letné pracuje technika z Kvildy

Výstavba olympijského parku Soči – Letná 2014 v Praze není žádnou maličkostí. Nejen rozlohou a spotřebou materiálu, ale i potřebou těžké techniky, která se na přípravě vnitřních i venkovních ploch podílí. Mezi stroji pracujícími na  olympijském parku je i rolba z Kvildy, zapůjčení  pro účely přípravy sněhových povrchů.  Že ani ta není žádný drobek (jak jinak, protože na šumavských pláních by se jinak ‘ztratila’), je vidět na přiloženém foto.


rolba z kvildy

 

Olympijský park

Mimo jiné tu bude k dispozici ledový ráj /  bruslařská plocha, hokejová hřiště, ovál pro běh na lyžích nebo laserová biatlonová střelnice, snowpark, curling… Lákačkou pro fanoušky je určitě kromě sledování her prostřednictvím velkoplošných projekcí i možnost rozhovorů s českými reprezentanty v Soči prostřednictvím telemostů.

olympijsky park

Olympijský park bude slavnostně otevřen den před zahájením zimní olympiády v Soči ve čtvrtek 6. 2. večer. V ten samý den budou moci fanoušci zdarma od 16 hodin premiérově vyzkoušet všechna sportoviště. Park bude nadále pro veřejnost otevřený od 7. 2. do 23. 2. vždy od 9 do 22 hodin..

Denní vstupenky za 50 Kč je možné zakoupit v předprodeji v síti Ticketpro nebo během her přímo u tří vstupních bran do areálu. Děti do 15 let, obyvatelé Prahy 7 a ti, kteří si vstupenku vygenerují v aplikaci „Letná 2014“ ve svých chytrých mobilních zařízeních před vyčerpáním kapacit, mají vstup zdarma. Rezervaci sportovišť umožní online systém.

Návštěvníci, kteří nemají vlastní sportovní vybavení, budou moci využít přímo na místě služeb půjčoven. Ceny se budou pohybovat mezi 50 a 150 korunami. „Pokud má kdokoli vlastní sportovní vybavení, nechť si ho vezme s sebou. Kapacita půjčoven není neomezená,“ říká mluvčí Olympijského parku Zuzana Kalátová. Výtěžek ze vstupného a půjčovného půjde na konto České olympijské nadace. (jk)

 

-red, www.olympijskypark.cz-