Aktualizováno – Sportovní víkend 1.2. – 2.2.

Fotbal

 


Zimní turnaj Strakonice.

 

Šumavan Vimperk – Osek B. 1:0 (1:0)

 

gol: Blahout
 
 
Sestava: Šetka-Procháska, Pospíchal, Kurz, Blahout-Císař, Šíp Michal, Šíp Martin, Málek, Topka- Čejka,
 
střídali: Hrubý, Čech, Děd ml., Klimek.
 
 
První zimní přípravné utkání v rámci turnaje ve Strakonicích proti Oseku rozhodl zkušený Jan Blahout ve 30 min. 1. poločasu po kiksu hostujícího golmana. Další šance zůstali bohužel nevyužité.
 
 
Další utkání hrajeme v sobotu 8. 1. 2014 od 14 hod proti Čkyni.

 

{gallery}vimperk/2014/unor/fotbal_vimperk_osek/{/gallery}

 

 

 

Halový fotbalový turnaj ročníky 2007 a mladší Vimperk 1.2.2014

 

 

Systém: 1x 15 minut každý s každým dvoukolově

 

Mužstva: FK Junior Strakonice, TJ Šumavan Vimperk, FK Tatran Prachatice, SK Vacov

 

Výsledky TJ Šumavan Vimperk : – FK Junior Strakonice: 8:0, Sedláček A. 5x, Markovec D. 2x, Krejsa T., 4:1, Sedláček A. 2x, Matheisl M., Krejsa T.

 

TJ Šumavan Vimperk – SK Vacov: 4:1, Sedláček A.3x,Markovec D., 7:0,Markovec D.2x,Sedláček A.,2x,Drabeš D.,Krejsa T.,Matheisl M.,

 

TJ Šumavan Vimperk – FK Tatran Prachatice: 1:4, Procházka D., 3:3, Sedláček A. 3x, Krejsa T.

 

Konečná tabulka:

 

1. FK Tatran Prachatice 26:7 16b.

2. TJ Šumavan Vimperk 27:9 13b.

3. FK Junior Strakonice 8:19 6b.

4. SK Vacov 1:27 0b.

 

Nejlepší střelec turnaje: Sedláček Adam (TJ Šumavan Vimperk)

 

Sestava Šumavanu: Procházka David, Pixa Marek, Krejsa Tomáš, Markovec David, Matheisl Matěj, Sedláček Adam, Drabeš David

 

Trenéři: Pixa Jiří, Sedláček Milan

 

Hodnocení: „Celkově turnaj splnil svůj účel, soupeři byli kvalitní a naši hráči si s chutí zahráli a zastříleli. Všichni podali dobrý výkon a zápasy odehráli s nasazením a bojovností.“

 

 

{gallery}vimperk/2014/unor/fotbal_turnaj_2007_vimperk/{/gallery}

 

 

Hokej

 

HC Vimperk – TJ Hluboká nad Vltavou 3:4 (0:1,2:3,1:0)

 

 

Branky a nahrávky: 27. Janda (Předota O.), 28. Král B. (Hail), 41. Ženíšek (Janda, Slabý) – 12. Daněk (Švec), 29. Moudrý (Miler), 32. Miler (Král M.), 35. Oulík

 

 

Vyloučení: 8:10

 

 

Využití: 2:0

 

 

Rozhodčí: Pexa – Farkač, Studnař

 

HC Vimperk: Pixa – O. Předota, Horejš, Voldřich, J. Předota, R. Sitter, Vávra – Slabý, M. Janda, Ženíšek, Lang, Vinš, Paule, B. Král, Hail, Plouhar

 

Hluboká Knights: Dašek – L. Dušek, M. Král, P. Bělohlav, Žlůva, Švec, Troup – Moudrý, Miler, Šimek, Oulík, J. Daněk, Fuka, Hejda, Masnička, Mavrenz.

 

 

Poslední utkání základní části Krajské ligy mužů sehráli hokejisté HC Vimperk v neděli 2. února na domácím stadionu proti Hluboké nad Vltavou. Oběma celkům šlo v zápase o hodně. Domácí by v případě výhry poskočili na páté místo a v prvním kole play off by se střetli s Českým Krumlovem. V případě prohry hrozil pád na sedmé místo a tudíž i těžší soupeř pro čtvrtfinále. Hosté přijeli bojovat o body, protože prohra by pro ně znamenala jistou neúčast v play off.

 

 

Do utkání vstoupili aktivněji domácí hokejisté. Jeden útok za druhým se valil na branku hostů, ale obrana v čele s dobře chytajícím brankářem Daškem odolávala. Vedení v zápase se ale ujali hosté, když ve 12. minutě při hře 4 na 4 ujel vimperské obraně hostující Daněk a nadvakrát překonal gólmana Pixu. Mírně zaskočení domácí se i přes první inkasovanou branku urputně snažili vyrovnat. To se jim však do konce první třetiny nepodařilo.

 

 

Domácí pokračovali v aktivní hře i ve druhé části. Ve 27. minutě se jim konečně podařilo vyrovnat, když se v přesilové hře prosadil tvrdou střelou z mezikruží kapitán Janda a o minutu později zajistil domácím jednobrankové vedení Král. Vzápětí však vimperští o vedení přišli, když hosté využili jejich nedůslednosti a brankami z 29., 32. a 35. minuty otočili výsledek ve svůj prospěch na 4:2. V tuto chvíli bylo jasné, že bude velice obtížné, houževnatě hrající hosty bojující o účast v play off, přetlačit a v utkání zvítězit.

 

 

Na začátku třetí třetiny vstřelil v přesilové hře důležitý kontaktní gól Ženíšek. Do konce utkání zbývalo 19 minut. Na srovnání a případný vítězný gól tak měli domácí dostatek času. Vimperští zvyšovali tlak a vytvořili si řadu šancí. Velkou příležitost měl Paule, ale trefil pouze horní tyč poloprázdné branky hostů, kteří v této části hry hráli velice obětavě a trpělivě odráželi útoky domácích. V závěru se domácí pokusili o hru bez brankáře proti čtyřem bránícím hráčům Hluboké a byl to opět Paule, který mohl srovnat, ale odkrytou branku přestřelil.

 

 

Utkání tak končí vítězstvím Hluboké 4:3. Pro Vimperk to byla první porážka po pěti vítězných zápasech, díky níž přišli o šanci hrát čtvrtfinále play off s relativně lehčím soupeřem z Českého Krumlova. Soupeřem jim tak bude, stejně jako v loňském roce, tým David Servis České Budějovice. Uvidíme, jak se s tím vimperští poperou tentokrát. První vzájemné utkání se hraje v pátek 7.2. od 20 hodin na ledě Pouzar Arény v Českých Budějovicích. Do Vimperka se série vrátí v neděli 9.2. v tradičním čase od 17 hodin. Nezbývá než držet našim klukům palce a věřit. Vždyť vyhrát se dá s každým.

 

Jiří Horejš

 

 

 {gallery}vimperk/2014/unor/hokej_vimperk_hluboka/{/gallery}

 

 

 

 

4. třída – HC VIMPERK – HC SLAVOJ Č. KRUMLOV 20:2 (7:0,7:1,6:1)

 

ČTVRŤÁCI SI NA DOMÁCÍM LEDĚ OTEVŘELI STŘELNICI

 

V pátém kole Krajské ligy přípravek přivítal vimperský tým čtvrťáků stejně staré hráče Slavoje Český Krumlov. Domácí hráči chtěli odčinit porážku ze Strakonic z minulého víkendu a jejich hra tomu taktéž odpovídala. Od počátku zápasu nenechali nikoho na pochybách, kdo je domácí tým a soupeře z Českého Krumlova přehrávali ve všech hokejových dovednostech od bruslení počínaje po zakončení konče. Za celý zápas šly na vimperské gólmany pouze čtyři střely a z toho jedna byla díky trestnému střílení. Vimperský tým nakonec vyhrál vysoko 20:2 po třetinách 7:0,7:1,6:1.

 

Hodnocení zápasu trenérem M. Willmannem

Tento zápas se hrál, ke vší úctě k soupeři, v tréninkovém tempu a naši hráči od úvodního hvizdu dominovali na hřišti. Na druhou stranu tento zápas nám poskytl tu možnost, abychom si vyzkoušeli různé herní kombinace i složení různých řad pro další utkání, neboť po první třetině bylo rozhodnuto a kluci v zápase dokázali předvést věci, které na tréninku cvičíme, což bylo příjemné zjištění.

 

branky: 1. Budík (Koška), 2. Willmann (Štěpánek), 3. Budík, 4. Ondřich (Willmann, Štěpánek), 9. Willmann (Ondřich), 11. Budík (Koška), 13. BUdík (Koška), 19. Štěpánek (Sopek), 21. Willmann (Ondřich, Budík), 23. Tykal, 25. Budík (Ondřich, Willmann), 27. Budík (Ondřich ), 27. Budík (Beníšek, Willmann), 28. Budík (Koška, Willmann), 35. Sopek (Štěpánek), 36. Ondřich, 38. Štěpánek (Czerweková), 39. Koška (Budík, Beníšek), 44. Štěpánek, 45. Budík (Beníšek) – 26. Baier, 42. Houška (TS)

 

 

{gallery}vimperk/2014/unor/hokej_4_trida_vimperk_krumlov/{/gallery}

 

 

Junioři:

 

TJ DDM Rokycany-HC Vimperk 6:2 (1:1,2:0,3:1)


Branky Vimperka :Vítovec,Paule


Proti lídru soutěže doplatili vimperští junioři na nedůrazné zakončování svých šancí a též na dvě obdržené branky ve vlastních přesilových hrách z první poloviny utkání.Poté ,co se domácí dostali do tříbrankového vedení,tak již byli v utkání lepším týmem.

 

 

DOROST

 

HC KLATOVY – HC VIMPERK  2 : 4  (0:1,1:2,1:1)

 

Branky: Fiedler 1, Chval 1, Myslík 1, Ptášnik 1

 

Přihrávky: Herz 1, Klíma 1, Král 1, Myslík 1, Ptášnik 1, Skalický 1

 

Vyloučení: 9:9, navíc hostující Skalický 5+do konce, využití 1:3

 

Sestava:Skolek,Chodora-Myslík,Kraml,Žampach,Herz,Král,Ptášnik,Chval,Klíma,Skalický,Fiedler,Pek

 

trenéři Voldřich,Vais,vedoucí mužstva Samohejl

 

K důležitému utkání odcestovali v sobotu vimperští dorostenci na led Klatov. Vítězstvím by si čtyři kola před koncem soutěže zajistili konečné druhé místo zaručující baráž o dorosteneckou ligu, jenž se ve Vimperku nehrála pětadvacet let. Naopak soupeř, třetí tým tabulky, musel vyhrát aby vimperským soutěž ještě zkomplikoval. K utkání neodcestovali zranění Hlavica, jenž stále úplně nevyléčil zlomenou ruku po hrubém faulu právě klatovského hráče a Buček, také dlouhodobě zraněný. K přípravě na utkání přistoupili hosté mnohem zodpovědněni než tomu bylo v minulém zápase vědomi si kvality svého soupeře hrající na tři kompletní pětky hlavně ve výborném bruslení a tradiční nervozity na hlatovském zimním stadionu. Do branky nastoupil Skolek, který letos chytá ve výborné formě a nejinak tomu bylo i sobotu a záda mu kryl spolehlivý Chodora. Od prvních vteřin utkání domácí vlétli na svého soupeře se snahou konečně vimperské porazit, což se jim v letošní sezóně ještě nepodařilo. Jenže ve druhé minutě rozhodčí odpískali domácím faul-nefaul, v sobotu nasadili hodně přísný metr, který drželi celý zápas a hosté po vyhrané Skalického buli v přesilové hře po několika vteřinách otevřeli skóre tvrdou střelou od modré Myslíkem, jenž patří k nejlepším obráncům vimperským, ale byla to jeho první branka v sezóně. V první třetině se již skóre nezměnilo i když hosté stále vyvýjeli na svého soupeře neustálý tlak, ale obrana včele se Skolkem byla bezchybná, což byl velký rozdíl oproti minulému domácímu utkání. I úvod druhé třetiny vyšel hostům skvěle, když se mladíček Herz šikovně protáhl mezi soupeřovi obránci do útočné třetiny, naservíroval kotouč Ptášnikovi, pro kterého nebyl problém bekhendovým zakončením vstřelit druhou branku. V polovině utkání fauloval hostující Skalický a když odjížděl na trestou lavici reagoval na urážky domácího hráče tím že do něj asi dvakrát strčil, rozhodčí to posoudil jako náznak šarvátky trestem do konce utkání a k tomu ještě pětiminutový trest, ovšem vše pouze na vimperské straně. Zlomená ruka jedno z nejlepších hráčů vimperských v minulém utkání po hrubém faulu, nyní provokace na ledě, zvláštní přístup klatovských ke svému soupeři. Hosté dohrávající utkání v deseti hráčí dlouhé oslabení přežili, jenže po návratu hráče na led se domácí dočkali a po samostatném nájezdu snižují. Reakce hostů však byla velmi rychlá, když domácí příliš otevřeli hru se snahou o vyrovnámí a po třech minutách vyzval Ptášnik přihrávkou ke skórování Chvala do prázdné branky, který si tak připsal vítěznou trefu. Ve třetí třetině již tempo ochablo a hosté si taktickou hrou drželi dvou brankové vedení. V padesáté první minutě posílají rozhodčí vimperské do třech a následnou přesilovou hrou hosté dramatizují utkání tečovanou střelou od modré za bezmocného

 

Skolka. Hosté v sobotu nechtěli prohrát a v padesáté osmé minutě využívají potřetí přesilovou hru zásluhou bekhenového zakončení Fiedlerem, jemuž se v posledních utkáních při absenci Hlavici střelecky velmi daří, po přihrávkách Klímy a Myslíka. Závěr se již v klidu a nervozity dohrává, hosté i napočtvrté s tradičním soupeřem vítězí. V sobotu podali vimperští dorostenci jeden z nejlepších výkonů sezóny co se týká obrany a nasazení, nenachali se strhout nervozní atmosférou a závěr

 

 

Metaná v obraze – Turnaj Vodňanský Kapřík

 

{gallery}vimperk/2014/unor/metana/{/gallery}

 

 

 

Sálovka

 

 

Vimperská sálovka 2013-2014  8.kolo – neděle 2.2.2014

 

 

Dynamo Jelimani – Dorost SK Čkyně 5:0 kontumačně

 

 

Buccaneers F.C. – Sedmička 8:1 (3:0)

 

 

Topka Tomáš 4, Janda Tomáš 2, Mráz Jaroslav, Tůma Karel – Mráz Miroslav

 

 

Litrpool J.K. – Tácek United 2:3 (0:1)

 

 

Psutka Jan, Ketzer Radek – Mls Jiří 2, Bujok Gustav

 

 

ČK: Psutka Jan – Moutelík Martin

 

 

Tipsport – VC Parasites 6:0 (0:0)

 

 

Vondrášek Petr 3, Valta Viktor, Blahout Jan, Kurz Jan

 

 

Tabalko – Čkyně 6:5 na pen. (3:0)

 

 

Marek Michal 2, Záleský Pavel 2, Klujbr Zdeněk – Král Josef 3, Kvapil Martin 2

 

 

Tabulka po 8.kole

 

 

1. Tipsport 8 0 0 58:16 24

 

2. Dynamo Jelimani 6 0 2 41:26 17

 

3. Tácek United 5 0 3 50:25 16

 

4. Čkyně 5 0 3 43:35 16

 

5. Buccaneers F.C. 4 0 4 43:37 13

 

6. Tabalko 5 0 3 42:39 12

 

7. Litrpool J.K. 3 0 5 31:39 10

 

8. VC Parasites 3 0 5 33:47 9

 

9. Dorost SKČkyně 1 0 7 29:56 3

 

10. Sedmička 0 0 8 15:65 0

 

 

 

9. kolo – neděle 9.2.2014 od 13h – poslední

 

 

13.00h Sedmička – Litrpool J.K.

 

13.50h Tabalko – VC Parasites

 

14.40h Dorost SK Čkyně – Tipsport

 

15.30h Čkyně – Buccaneers F.C.

 

16.20h Tácek United – Dynamo Jelimani

 

 

Střelci po 8.kole

 

 

20 – Bujok Gustav (Tácek United)

 

18 – Král Josef (Čkyně)

 

 

 {gallery}vimperk/2014/unor/salovka_8_kolo/{/gallery}

 


foto a text: Zdeněk Formánek