V parku dostanou prostor děti i dospělí

Ve středu 5. února se sešli zástupci OS Stanislavy Chumanové, města Vimperk a příslušných odborů s obyvateli sídliště, aby se společně domluvili na budoucí podobě parku. Přítomen byl i projektant, který připomínky a požadavky zapracuje do projektové dokumentace.

novy park 3

…diskuse o nové podobě hřiště…

novy park 4 novy park 5

 

Radní města a předsedkyně občanského sdružení Stanislavy Chumanové Věra Vávrová k připravovanému projektu revitalizace říká:

„Dohodli jsme se, že park bude mít přírodní podobu. To znamená, že jako hlavní materiály budou použity kámen a dřevo. Vznikne tu pískoviště, jednoduché prvky pro děti, ohniště a lavičky. Povrch hřiště byl navržen částečně z asfaltových cest (jednodušší pohyb pro děti na tříkolkách, odstrkovadlech, maminky s kočáry ad.), částečně zde budou zpevněné přírodní povrchy a samozřejmě travnaté plochy. Definitivní podoba bude ještě projednána na dalším setkání s obyvateli sídliště, které proběhne až bude hotová projektová dokumentace a současné dohodnuté návrhy budou převedeny do konkrétních nákresů a plánů. Jsme rádi, že místní park chtějí a mají zájem o jeho vybudování a využívání.

Doufáme, že se nám společně podaří celý projekt úspěšně dokončit. Věříme také, že seženeme potřebné prostředky na jeho realizaci. Když se celá věc podaří, sejdeme se již v srpnu v pěkném prostředí nového parku.

Přispět na tento projekt může každý. Číslo účtu OS Stanislavy Chumanové je 27-7823390427/0100. Pomoci můžete také svojí účastí na akcích Občanského sdružení.“

 

současná podoba

novy park 1 novy park 2

 

Věra Vávrová zároveň pozvala veřejnost na připravované akce sdružení:

„V březnu pořádáme Charitativní koncert Dechovky ZUŠ Vimperk (29. 3. v 15 hodin) v Cihelně a v dubnu Discoples ve Hvězdě (25. 4. ve 20 hodin). Na obě akce srdečně zveme, děkujeme všem za podporu a těšíme se na shledanou.“

 

 

-red, foto: archiv města Vimperk-