Přivezli deset pohárů

Už za necelý týden vás zve Místní organizace Českého svazu chovatelů, Českého svazu včelařů a Veterinární centrum s.r.o.,na SPOLEČNÝ PLES do Sušické Sokolovny (v sobotu 15. února od 20 hodin).

 

O chovatelských spolcích a výsledcích se obecně, kromě odborných časopisů, moc nepíše. Přitom jejich  trpělivost, odbornost  a  nezanedbatelné výsledky zasluhují  pozornost, přinejmenším jako okresní liga …

 

O úspěchu sušických chovatelů holubů proto i my teď rádi informujeme:

Na celostátní speciální výstavě holubů Prácheňských káníků ve Strakonicích, sušickou organizaci nejlépe reprezentovali tři chovatelé: Josef Janda, Milan Janda a Václav Pinkas st.

susicti chovatele

 

Opakovaně byla jejich účast velmi úspěšná a přivezli celkem deset pohárů za své vystavené holuby. Josef Janda obsadil velmi pěkné třetí místo v barvě žlutých káníků, přítel Milan Janda pak první i druhé místo. Jak odborně doplňují – bylo to jak v barvě kapraté modré, tak i ve variantě modré bezpruhé.

Milan Janda komentuje  největší úspěchy výstavy:

“Třešničkou na pomyslném dortu bylo pak ocenění NEJLEPŠÍ HOLUB VÝSTAVY. S červenými káníky se prosadil Václav Pinkas když obsadil první a třetí místo. Dalším jeho úspěchem bylo třetí místo v černé barvě káníků (se stejným počtem bodů, jako měl chovatel na místě druhém).

Své vítězné tažení ještě podtrhl vítězstvím o MISTRA KLUBU. Zde získal pohár Františka Čížka a cenu od generálního sekretáře ÚV ČSCH Martina Kabáta. Nejen tito, ale i ostatní chovatelé organizace zaznamenávají své úspěchy na výstavách například v Blatné, Klatovech nebo již zmíněných Strakonicích.

O jejich vystavované holuby, ale i další zvířata místních chovatelů je mezi kupujícími velký zájem.”

 

-r-