mpilustr

Opilá ležela na silnici

Ani uplynulý týden neměli strážníci MP Vimperk čas se nudit. Hladinu jejich „běžných“ pracovních povinností rozčeřil uprostřed týdne případ loupežného přepadení (celý článek ZDE), ale i ostatní dny přinesly několik zajímavých případů.

 

Platební kartu a členskou kartu klubu přinesl nálezce z herny v Pasovské ulici na služebnu MP v pondělí časně ráno. Ztráty a nálezy, které strážníci evidují, tak byly obohaceny o další položku.

 

Auto ve stoce muselo být odtaženo a práce brzdily provoz na komunikaci Vimperk – Zdíkov v pondělí 3. února v dopoledních hodinách. Dopravní nehoda se naštěstí obešla bez zranění. Za pomoci strážníků MP byla namístě řízena doprava do doby zprůjezdnění komunikace a odtažení vozidla. Tu samou činnost později zajišťovali strážníci v případě dopravní nehody U Sloupů ve středu v podvečerních hodinách.

 

 

Nález úředních desek pravděpodobně nejprve vyděsil, pak ale potěšil jejich majitele. Desky nalezl v pondělí odpoledne občan v obchodě Tesco, manažer prodejny je následně předal strážníkům. Jak důležitý byl jejich obsah, to pravděpodobně tuší jen ten, kdo je ztratil.

 

Únik plynu přišel oznámit muž bydlící vedle stanice MP. Strážníci na nic nečekali, uzavřeli hlavní přívod plynu a protože plyn byl skutečně u oznamovatele silně cítit, doporučili oznámit havárii na příslušné pracoviště plynáren.

 

 

Dámy“ se praly v baru – v úterý v očních hodinách si přišla žena stěžovat strážníkům, že je v baru Alfa napadaná jinou ženou. Hlídka MP se na místo dostavila k prověření situace – zjistila totožnost obou žen, vyptala se na situaci a pak oběma ženám. Poté ob ženy zaplatily a z baru odešly. Přestupek byl oznámen správnímu orgánu, který jej bude dál řešit.

 

 

Bijou mi syna!“ vykřikovala podle operátorky městského dohlížecího kamerového systému starší žena, která se v úterý v nočních hodinách dostavila na služebnu městské policie a žádala pomoc. Strážníci v té době řešili předchozí potyčku v baru Alfa, takže oznamovatelku už a služebně nezastihla. Kontrou ale v uvedené ulici (ubytovna v ul. Rožmberská) provedla, ale na místě byl klid a žádné známky násilného nebo rušivého chování nebyly zjištěny.

 

Ve středu 5. února řešili strážníci případ vandalství v ubytovně v ul. Pivovarská. Telefonicky jim bylo oznámeno, že dva muži tu poškodili vchodové dveře a rozbili dvě skleněné výplně. Hlídka před příjezdem na místo potkala dva muže u nichž zjistila totožnost a kteří byli následně oznamovatelem označeni jako pachatelé přestupku. Oba muži souhlasili s uhrazením vzniklé škody a po zjištění majitele objektu a následnému vyčíslení způsobené škody, byla událost oznámena a předána k dalšímu šetření Odboru vnitřních věcí MÚ Vimperk.

 

 

Ženu ležící na sinici našel a případ oznámil jeden z asistentů prevence kriminality. Nehybně ležící ženu našel poblíž ul. Johnova a přivolal službu konající hlídku. Ta okamžitě po příjezdu na místě zjistila životní funkce ženy a zároveň volala záchrannou službu Ženě naštěstí nebylo nic vážnějšího, než že byla „jen“ řádně opilá. Zraněná nebyla a podle lékaře nebylo nutné ji transportovat na záchytnou stanici, a tak po zjištění totožnosti byla převezena do místa svého bydliště a předána sousedce, která slíbila že se o ni postará.

 

 

 

Zloděj chycen na místě – ve čtvrtek v podvečerních hodinách oznámila vedoucí prodejny Lidl, že přistihli v prodejně zloděje při krádeži. Dotyčného zajistila hlídka MP, bylo zjištěno že se pokoušel ukrást jednu láhev alkoholu a za to mu byla udělena bloková pokuta.

 

 

Vloupání do garáže předávala k dalšímu šetření Policii ČR hlídka v pátek brzy ráno. K nezákonnému vniknutí do garáže na Zlaté Stezce byli nejprve přivolání strážníci, pro podezření na trestný čin ale případ předali státní policii.

 

-red, mp-