Aktualizováno – Sportovní víkend 8.2. – 9.2.

Hokej

 

 

Čtvrtfinále PLAY OFF – KLM 2013/2014

 

Druhý zápas:

 

 HC Vimperk – HC David Servis Č. B. 3:6 (0:2,2:2,1:2)

 

 Branky: 25. R. Sitter (Hail), 35. Horejš (Slabý), 58. B. Král (Plouhar, J. Předota) – 8. R. Šulčík (Vomela, Chaloupka), 11. R. Šulčík (Bombic), 33. Cikán (J. Hanzal, R. Heindl ml.), 37. Cikán (Bombic), 40. J. Hanzal (R. Šulčík, Tupý), 59. R. Suchánek ml. (R. Šulčík, Bombic).

Vyloučení: 5:9

Rozhodčí: Mertl, Pexa – Studnař, Zelenka

Využití: 3:3

Diváci: 450

     HC David Servis: J. Kučera – Vomela, Chaloupka, Bombic, Čížek, Tupý, Zíka – R. Šulčík, R. Suchánek, Říha, Dalibor Mikeš, J. Hanzal, Cikán, Fleischman, R. Heindl, od 41. navíc Brus. Trenéři Jiří Fedur a Roman Horák.

HC Vimperk: Pixa – O. Předota, Horejš, Voldřich, J. Předota, Vávra, Coufal (10. R. Sitter) – Slabý, M. Janda, Ženíšek, Lang, Vinš, Paule, B. Král, Hail, Plouhar. Trenéři Tomáš Kašpar a Petr Grulich.

 

 

 V neděli 9. února pokračovalo druhým zápasem na zimním stadionu ve Vimperku play off krajské ligy mužů mezi hráči domácího Vimperka a hráči David Servisu České Budějovice. Utkání začalo podobně jako v pátek na ledě David Servisu velkou snahou vimperských hráčů, ale byli to opět hosté, kteří nemilosrdně trestali chyby domácího týmu. Nejprve při vyloučení Voldřicha střílí hosté první branku a o tři minuty poté zvyšují po chybě domácí obrany na 0:2. Favorit měl možnost navýšit skoré při přesilové hře pěti proti třem, ale domácí toto oslabení zvládli na jedničku a do šaten odcházeli za stavu 0:2 pro David Servis.

 

Ve druhé části se v přesilové hře dočkali i domácí a Radek Sitter střelou od modré čáry snižuje na rozdíl jedné branky. Ve 33. minutě využívají budějovičtí další přesilovou hru a odskakují opět na dvoubrankový rozdíl. Hra se přelévala ze strany na stranu a v 35. minutě se domácím podařilo snížit, když se opět v přesilovce prosadil Michal Horejš. V této fázi zápasu, byli domácí lepším a aktivnějším týmem, dokázali si vytvořit tlak, z kterého se zrodili i gólové šance Jandy a Horejše, ale bohužel bez úspěchu. Ukázalo se, že šlo o důležité okamžiky zápasu. Vyrovnat v této části na 3:3, mohlo mít utkání úplně jiný konec. To jsou však pouze spekulace. Přišla poslední minuta druhé části a hosté opět v přesilové hře dávají domácím tvrdý úder v podobě čtvrté branky.

 

Ve třetí třetině si zkušení hosté hlídali situaci a nikam se vyloženě netlačili. Domácí měli výhodu přesilové hry pěti proti třem celých 45 sekund, hosté se však ubránili a poté v pěti hráčích bránili výsledek a odráželi domácí pokusy. Hrálo se v podstatě bez větších šancí na obou stranách. V 57. minutě domácí odvolali brankáře ve snaze pokusit se ještě něco udělat s výsledkem a vývojem zápasu. Hostujícím hráčům se podařilo vstřelit gól do prázdné branky, který měl znamenat definitivní konec. Ale hned poté domácí Král ještě v přesilové hře snižuje na 3:5 a poslední slovo měli hosté, když se po úniku prosadil hostující Suchánek a zpečetil konečný výsledek na 3:6 pro David Servis. Vimperští nedokázali favorita porazit ani v jednom utkání a sezona 2013/2014 pro ně skončila stejně jako v loňské sezoně již ve čtvrtfinále. Domácím hráčům se ale musí za tuto sezonu, která se neodvíjela ze začátku vůbec dobře, poděkovat. Největší Dík patří všem věrným fanouškům, kteří nás podporovali, jak na hostujících stadionech, tak na domácím ledě. Těšme se společně na další hokejové okamžiky a doufejme, že následující sezony budou pro vimperský hokej úspěšnější.

 

{gallery}vimperk/2014/unor/hokej_play_off_vimperk_david_servis/{/gallery}

 

 

HC Vimperk končí sezonu 20132014 v poměru 0:2 na zápasy!!

 


Pátek 7.2.2014

 

David Servis České Budějovice – HC Vimperk 10:3 (3:1, 3:1, 4:1) 

 

 Branky: 13. Fousek (Suchánek ml., Šulčík), 18. Hanzal (Heindl ml.), 20. Šulčík (Suchánek ml.), 22. Suchánek ml. (Šulčík, Chaloupka), 34. Cikán (Dan. Mikeš, Heindl ml.), 37. Fousek (Hanzal, Šulčík), 45. Heindl ml. (Fleischman), 46. Šulčík (Fousek, Suchánek ml.), 54. Chaloupka (Fousek, Šulčík), 55. Chaloupka (Fousek, Šulčík) – 7. Paule, 39. Voldřich (Paule, Lang), 45. Předota J. (B. Král, Hail).

Vyloučení: 8:9, navíc Hail, J. Předota, Vávra (všichni Vimperk) 10 minut

Rozhodčí: Hamr, Slavík – Farkač, Sváček

Využití: 4:2

Diváci: 350

HC David Servis: J. Kučera – Vomela, Chaloupka, Čížek, Cikán, Tupý, Zíka, od 41. navíc Brus, A. Radouch ml. – Šulčík, Suchánek ml., Říha, Daniel Mikeš, Hanzal, Dalibor Mikeš, Fleischman, Heindl ml., Fousek. Trenéři Jiří Fedur a Roman Horák.

   HC Vimperk: Pixa (46. Robl) – O. Předota, Horejš, Voldřich, J. Předota, R. Sitter, Vávra – Slabý, M. Janda, Ženíšek, Lang, Vinš (41. J. Sitter), Paule, B. Král, Hail (28. – 38. Gabauer), Plouhar. Trenéři Tomáš Kašpar a Petr Grulich.

 

 

První utkání čtvrtfinále play off sehráli vimperští hokejisté 7. února 2014 na ledě Pouzar Areny v Českých Budějovicích proti favorizovanému David Servisu. První třetina začala překvapivě opatrně ze strany domácích, kteří spíše vyčkávali, s čím hostující hráči z Vimperka přijdou. A začátek opravdu vyšel hostům, kteří nastoupili velice svižně a dokázali svoji aktivitu přetavit v branku, když se v 7. minutě trefil Paule a poslal Vimperk do vedení. To bylo ovšem poprvé a také naposled, co domácí tým prohrával. Po tomto gólu se karta obrátila a domácí začali hráče Vimperka vyučovat z produktivity. Hosté vyklidili střední pásmo a nechávali domácím prostor pro útočné výpady, při nichž dokázali několikrát přečíslit hostující obranu a chladnokrevně potrestat chyby hostí. Brankami ze 13. a 18. minuty otočili hráči David Servisu výsledek v jejich prospěch na 2:1. Rozhodující byl ovšem moment v poslední minutě první třetiny, kdy domácí odskočili hostům na rozdíl dvou branek.

 

Hned v úvodu druhé části domácí zvyšují na 4:1 a tímto gólem bylo téměř rozhodnuto. Hráči David Servisu byli na koni a do konce druhé třetiny stihli udeřit ještě dvakrát. Hostující Voldřich brankou korigoval skóre na 6:2, ale to bohužel na zkušené domácí hráče, kteří si výsledek a hru pohlídali, nestačilo.

 

Sebevědomě hrající domácí stříleli branky i ve třetí třetině. Ve 46. minutě po osmém gólu odchází z branky brankář Pixa. Na jeho místo nastupuje mladičký Matěj Robl, pro kterého to byla premiéra v brance vimperského A-týmu. Škoda jen, že za takového nepříznivého stavu. Mladý brankář předvedl doslova mazácký výkon, sice do konce utkání kapituloval ještě dvakrát, ale jeho premiérový výkon byl velice dobrý, když v mnoha případech vychytal jasné gólovky domácích hráčů. Poslední branku utkání vstřelil Jan Předota, který upravil výsledek na konečných 10:3 pro domácí. Pro vimperské hokejisty to byla zajisté studená sprcha a s tímto výsledkem nemohou být oni, ani vimperští fanoušci absolutně spokojeni. V neděli se vimperští hokejisté pokusí v odvetném zápase před domácím publikem vyhrát a prodloužit tak sérii o třetí rozhodující utkání, které by se hrálo opět

 

 

{gallery}vimperk/2014/unor/hokej_play_off_david_servis_vimperk/{/gallery}

 

 

HC Vimperk IHC Písek 9:1 (4:1,3:0,2:0)

 

{gallery}vimperk/2014/unor/hokej_6_trida_vimperk_pisek/{/gallery}

 

 

Junioři:

 

HC Vimperk-HC Slavoj Č.Krumlov 5:2(2:1,2:0,1:1)


Branky Vimperka:2.Myslík,4.Petera,28.Plouhar,31.Sitter R.,50.Novotný 


Vimperští junioři v začátku utkání neproměnili mnoho vyložených
šancí,nastřelili několikrát tyč a tak museli s houževnatým soupeřem
bojovat až do konce zápasu.Tato důležitá výhra udržela domácí juniory ve
hře o čelo krajské ligy.Nyní je čekají dva zápasy pravdy-venku s Loko
Veselí n.L a poté doma s Vajgarem J.Hradec(22.2.).

 

 

4.třída

 


KLH VAJGAR J. HRADEC – HC VIMPERK  1:13 (0:1,0:6,1:6)

 

branky: 10. Ondřich (Willmann), 19. Vavřík (Štěpánek), 19. Krejčí (TS), 26. Vavřík, 27. Tykal, 28. Štěpánek (Koška, Willmann), 29. Koška (Willmann), 31. Ondřich (Vavřík, Willmann), 34. Vavřík, 35. Willmann (Vavřík), 37. Ondřich (Willmann, Vavřík), 40. Vavřík (Ondřich), 43. Koška – 38. Winkler

 

SESTAVA HC VIMPERK: SLANINA – NAROVCOVÁ, CZERWEKOVÁ, TYKAL, SOPEK – WILLMANN, VAVŘÍK, ONDŘICH – ŠTĚPÁNEK, KOŠKA, KREJČÍ – VODIČKA

 

V sobotu 8. února se časně ráno vydal tým vimperských hokejových čtvrťáků k dalšímu mistrovskému utkání Krajské ligy přípravek, tentokrát na zimní stadion Jana Marka do Jindřichova Hradce, kde jej čekal domácí tým KLH Vajgaru Jindřichův Hradec. Domácí funkcionáři rozhodli, že tento zápas se bude hrát již od 09:15 hodin, tudíž vimperští hráči museli odjíždět z Vimperka již v šest hodin ráno, a kluci a holky ze Sušice dokonce stávaly již v půl páté ráno, takže zde byla obava, jak se s tímto brzkým vstávání všichni poperou.

 

A na úvodní třetině zápasu byla znát únava z brzkého vstávání i dlouhé cesty. Vimperští se nemohli rozjet do své provozní teploty a i jejich kombinace byla ospalá a vázla. Vimperští sice měli herní i územní převahu, ale ne a ne překonat velmi dobře chytajícího Pajera v domácí brance. Až v desáté minutě se to podařilo dvojici Willmann – Ondřich, kdy posledně jmenovaný zúžitkoval přihrávku svého spoluhráče. Do konce třetiny se již vimperským domácího gólmana nepodařilo překonat a tak 1. třetina skončila 1:0 pro vimperské barvy.
 
 
Do druhé třetiny nastupoval vimperský tým v pozměněné sestavě a tyto změny přinesly své ovoce v podobě dalších branek. Během 19. minuty postupně skóroval Honza Vavřík a z trestného střílení Lukáš Krejčí a v posledních pěti minutách druhé třetiny se vimperský tým trefil ještě čtyřikrát, kdy se opět trefil Vavřík a jej následoval Tykal, Štěpánek a Koška. Druhou třetinu vimperský tým vyhrál 6:0.
 
 
I třetí třetina začala drobnými změnami ve vimperské sestavě, kdy sice vimperský tým vedl, ale byl daleko od herní pohody z předchozích zápasů. I tyto změny přinesly mírné oživení do týmu a zejména útočná trojice Willmann – Vavřík – Ondřich se probrala a dokázala během třetí třetiny vstřelit do sítě Vajgaru pět branek. Ve třetí třetině zaznamenal i čestný úspěch soupeř, když ztuhlého Rosťu Slaninu ve vimperské brance (za celý zápas na něj šlo deset střel) dokázal překonat Radek Winkler. Brankový účet celého zápasu zakončil v závěru třetí třetiny Tomáš Koška, který upravil konečné skóre na 13:1 ve prospěch Vimperka.
 
 
HODNOCENÍ TRENÉRA M. WILLMANNA
 
Náš dnešní výkon hodně poznamenal velmi brzký odjezd do Jindřichova Hradce. Sice jsme zápas jednoznačně vyhráli, ale náš výkon nebyl podle mých představ. První dvě třetiny z naší strany byly ospalé a naše kombinace vázla. Třetí třetina již byla výrazně lepší, kdy se podařilo předvést i nějakou tu kombinaci a přidali jsme na pohybu. Kdo mi dneska udělal radost byla nově složená obranná dvojice Narovcová – Czerweková, která spolu hrála poprvé a hrála velmi zodpovědně a s velkým přehledem. Samozřejmě tu a tam byla chybička, ale kdo chyby nedělá?
 
 
Dorost:
 
 

HC VIMPERK-TJ HLUBOKÁ  4 : 5  (1:0,2:3,1:2)

 

Branky: Skalický 2, Klíma 1, Fiedler 1

 

Přihrávky: Ptášnik 3, Chval 2, Myslík 1

 

Vyloučení: 4:4, navíc hostující Skalický 5+do konce, využití 2:2

 

V dalším domácím utkání přivítali v sobotu vimperští hokejisté soupeře s Hluboké nad Vltavou. Opět od devíti ráno a takto nesmyslně brzo se hraje pouze ve Vimperku. V posledním domácím utkání svého soupeře jednoznačně porazili a ani v sobotu body ztratit nechtěli. V domácí sestavě opět chyběli zranění Hlavica s Bučkem a těžko říci zda ještě do konce soutěže do utkání nastoupí. V brance domácích dostal tentokrát přednost Chodora před Skolkem. Od prvních minut vstoupil soupeř do utkání velice aktivně a vůbec to nepřípomínalo mužstvo z úvodu soutěže. Už v minulém zápase dost potrápili favorita ze Strakonic. Domácí vědomi si zajištěného druhého místa v tabulce k utkání přistoupili lehkovážně a zdaleka nenavázali na kolektivní a odhodlaný tým z minulého zápasu v Klatovech a jejich výkon v sobotu nebyl z nejlepších. V osmnácté minutě šli domácí do vedení zásluhou Klímy po přihrávkách Ptášnika s Chvalem. Vimperští si sice do šatny odnáší jednobrankový náskok, ovšem nebýt Chodoby v domácí brance výsledek nemusel být takto lichotivý.

 

Ani ve druhé třetině se domácích nepřinutili k lepšímu výkonu a byli to hosté kdo udával tempo hry a výsledek dokázali otočit. Nejprve domácí trestuhodně nevyužili přečíslení tři jedna při špatném hostujícím střídání a následnou zbytečnou ztrátu kotouče v útočné třetině hosté bleskově trestají. Vzápětí přichází další chyby v obrané třetině domácích a hosté po necelé minutě výsledek otáčí. Následné zbytečné vyloučení domácích hosté tvrdou střelou od modré čáry přetaví ve třetí branku a domácí během dvou minut inkasují potřetí a zcela ztrácí kontrolu nad zápasem. Teprve po změně skóre domácí přidávají na tempu a ještě do konce třetiny vyrovnávají. Nejprve ve třicáté sedmé minutě zásluhou Skalického, jenž překvapuje hostujícího brankáře zasunutím z zpoza branky po přihrávce obránce Myslíka. V poslední minutě druhé třetiny přečíslení dva jedna ukázkově zakončuje Fiedler po načasované Ptášnikově přihrávce a zdá se, že vimperští získávají půdu pod nohama.

 

Ve třetí třetině se hra přelévá z jedné strany na druhou se snahou obou mužstev strhnout vítězství v svůj prospěch. Ve čtyřicáté deváté minutě to byli hosté, jenž šli do vedení, když Chodora nekontroloval kotouč ve svém brankoviště a hosté jej pohodlně dopravili do odkryté domácí branky. O dvě minuty později je s domácími ještě hůře a opět po chybě v obraně kolem svého brankáře jdou hosté snadno již do dvoubrankového vedení při využití přesilové hry po hodně přísném vyloučení Ptášnika za nadzvednutí hole. V poslední desetiminutovce utkání se domácí snaží zdramatizování utkání, ale hostující obrana je spolehlivá a obou týmům hrající v deseti hráčích již znatelně dochízí síly. Na začátku šedesáté minuty po spolupráci Ptášnika, Chvala a Skalického posledním jmenovaný snižují na rozdíl jedné branky, ale víc již v utkání nestihnou ani při závěrečné power play. Hosté vítězí a domácí by se měli nad svým sobotním vystoupením zamyslet, jestli jejich domácí výkon byl důstojný druhého týmu v tabulce krajské ligy dorostu.

 

 

Fotbal:

 

HALOVÝ TURNAJ pro U8 (ročníky 2006 a mladší)

 

Vimperk 8.2.2014

 

účastníci: TJ Hradiště, FC Písek, FK Tatran Prachatice, Lokomotiva,České Budějovice, SK Lhenice, TJ Šumavan Vimperk

 

  • hráno každý s každým 1x20minut

     

    výsledky TJ Šumavan Vimperk

     

  • FC Písek                                 7:2 (J. Uhlík 2, R. Juřík 2, A. Sedláček, D. Markovec, M.Stohr)

  • FK Tatran Prachatice        3:0 (A. Sedláček, M. Lyer, M. Stohr)

  • TJ Hradiště                        5:0 (A. Sedláček 2, R. Juřík, D. Markovec, M.Stohr)

  • SK Lhenice                        3:1 (M. Lyer, J. Uhlík, M. Stohr)

  • Loko ČB                            5:0 (M. Stohr 2, J. Uhlík, A. Sedláček, M. Lyer)

     

     

               Konečná tabulka

     

    1. TJ Šumavan Vimperk

    2. FK Tatran Prachatice

    3. TJ Hradiště

    4. TJ Loko České Budějovice

    5. FC Písek

    6. SK Lhenice


     

  1. Nejlepší jednotlivci

     

    hráč: Adam Kliment – TJ Šumavan Vimperk

     

    střelec: Matěj Stohr – TJ Šumavan Vimperk

     

    brankář: Václav Jůn – FK Tatran Prachatice

     

    sestava Vimperka: Petr Wolf, Radek Juřík, Adam Kliment, Jaroslav Uhlík,

    Adam Sedláček, Matěj Stohr, Martin Bušta, Martin Lyer, David Markovec

  2.  

    trenéři: Jaroslav Uhlík, Milan Sedláček

     

     

     

    {gallery}vimperk/2014/unor/halovy_turnaj_2008_vimperk/{/gallery}

 


Vimperská sálovka 2013-2014  9.kolo – neděle 9.2.2014

 

Sedmička – Litrpool J.K. 4:6 (0:2)

Blaško Roman, Procházka Michal, Mráz Miroslav, Holzknecht Petr – Zimmermann Václav 3, Koubek Jaroslav 2, Čech Jan

 

Tabalko – VC Parasites 5:1 (1:0)

Záleský Pavel 2, Voldřich Vladislav 2, Marek Michal – Sýs Petr

 

Dorost SK Čkyně – Tipsport 2:21 (2:6)

Toman Lukáš, Chalupa Martin – Vondrášek Petr 11, Šíp Michal 4, Sýs Lukáš 2, Šíp Martin 2, Hošek Tomáš, Blahout Jan

 

Čkyně – Buccaneers F.C. 7:2 (4:0)

Turek Václav 3, Král Josef 2, Kvapil Martin 2 – Janda Tomáš, Hrabák Marek

 

Tácek United – Dynamo Jelimani 7:6 na pen. (2:2)

Bujok Gustav 2, Bujok Antonín 2, Mls Jiří, Švihel Zdeněk – Císař Matěj 2, Pospíchal Jakub 2, Pankratz Václav, Pek David

ČK.Jakub Pospíchal (Dynamo Jelimani)

 

Konečná tabulka

 

1. Tipsport 9 0 0 79:18 27

2. Čkyně 6 0 3 50:37 19

3. Tácek United 6 0 3 57:31 18

4. Dynamo Jelimani 6 0 3 47:32 18

5. Tabalko 6 0 3 47:40 15

6. Buccaneers F.C. 4 0 5 45:44 13

7. Litrpool J.K. 4 0 5 37:43 13

8. VC Parasites 3 0 6 34:52 9

9. Dorost SKČkyně 1 0 8 31:77 3

10. Sedmička 0 0 9 19:71 0

 

NEJLEPŠÍ STŘELEC: Petr Vondrášek (Tipsport) – 27 gólů

 

NEJLEPŠÍ BRANKÁŘ: Radim Šebánek (Tipsport)

 

NEJLEPŠÍ HRÁČ: Josef Král (Čkyně)

 

 

{gallery}vimperk/2014/unor/salovka_9_kolo/{/gallery} 

 

 

foto a text: Zdeněk Formánek