I když do kostela nechodíte…

…můžete přijmout následující pozvání:
 

Dnešní doba manželství příliš nepřeje. Mnozí se všeobecně této instituci brání nebo již nevnímají její kladné stránky. G. K. Chesterton napsal „Dva není dvakrát jedna. Dva je tisíckrát jedna“. Od roku 2007, vždy ve valentýnském týdnu, se v české republice koná Národní týden manželství, tento rok s podtitulem „malé kroky k velkým vztahům“. Přináší desítky akcí, setkání, kurzů a kreativních způsobů, jak tvořit jedinečná manželství, a je příležitostí si připomenout, proč je manželství přes všechny problémy a zápasy stále něčím jedinečným.

Národní týden manželství probíhá pod záštitou Ministerstva práce a sociálních věcí.

 

V Sušici a v Kašperských Horách vás římskokatolické farnosti tento rok poprvé zvou na modlitby za manželské páry a manželství. Přímo dnes, na svátek sv. Valentýna, v pátek 14. 2, se od 16 hod. v kostele sv. Markéty v Kašperských Horách koná adorace Nejsvětější svátosti, kterou slovem a hrou na kytaru doprovází P. Tomas. V 17 hod. následuje mše sv. s kázáním na téma manželství.

 

V sobotu 15. 2. 2014 se v kostele sv. Václava v Sušici koná také Adorace Nejsvětější svátosti, kterou opět doprovází P. Tomas slovem a hrou na kytaru.

 

“Zveme všechny, bez ohledu na to, zda chodí pravidelně do kostela nebo nikoli, aby se s námi přišli pomodlit za manželské páry, možná poděkovat za své manželství, vyprosit požehnání za svůj snoubenecký vztah, poprosit Boha o vhodného životního partnera, přimluvit se za děti a vnoučata…” adresuje  P. Tomas van Zavrel pozvání na závěrečné akce Národního týdne manželství v Sušici a Kašperských Horách.

narodni tyden manzelstvi