Přípravka na zkoušky – už za tři dny

g
Rodinné debaty o výběru budoucí školy nabírají na obrátkách, mnohde už je dohodnuto, rozhodnuto. Takže na gymnázum? Obavy z přijímacích zkoušek jsou časté, ale rozhodně by neměly být bariérou, která zabrání ke zkouškám přijít.

 

Sušické gymnázium navíc nabízí  budoucím primánkům, (zkoušky se konají  22. dubna, náhradní termín je 24. dubna 2014) možnost  připravit se na přijímačky v přípravných kurzech, které probíhají v únoru a v březnu v termínech:

 

vždy ve čtvrtek od 14 do 15 hodin

matematika – 20. únor, 6. březen

český jazyk – 27. únor, 13. březen

 

Na čtyřleté studium se bude vybírat bez zkoušek na základě výsledků výročního vysvědčení z osmé třídy a pololetního vysvědčení z deváté třídy. Zároveň se k prospěchu budou přičítat body za úspěchy v okresních a vyšších olympiádách.

 

Ředitel gymnázia Mgr. Ivan Kratochvíl k přípravným kurzům:

“S nabídkou přípravných kurzů na přijímací zkoušky oslovujeme rodiče i  naše budoucí studenty, žáky 5. tříd základních škol. Výhodou kurzů je poznání prostředí školy, seznámení se s obsahem a formou testů a možnost včasného odhalení případných nedostatků ve znalostech. Informace o přjímacích zkouškách i přípravných kurzech jsou dostupné na našich webových stránkách, další je možné získat na telefonním čísle 376 526 407. Na  všechny zájemce o kurzy i na naše budoucí studenty se těšíme,” dodává.