TJ nabídla městu sportovní halu

Stavební parcelu vedle gymnázia, včetně objektu sportovní haly a veškerého vybavení, nabídla městu ke koupi Tělovýchovná jednota v Sušici.

Důvodem je nedostatek finančních prostředků na potřebné budoucí investice a ztrátový provoz.

Se ztrátou zhruba 250 tisíc korun ročně a potřebnými investicemi v řádu několika milionů (zateplení budovy, nová vzduchotechnika) si rozpočet TJ neporadí.

 

Nabídku na odkoupení pozemku s budovou dostalo město koncem loňského roku. Tělovýchovná jednota nechala vypracovat znalecký posudek, který stanoví hodnotu na 2 500 000 Kč.

 

Rada města v pondělí návrh projednala, vzala na vědomí cenu nemovitostí a pověřila starostu města dalším jednáním s Tělovýchovnou jednotou Sušice o kupní ceně.

 

Podle informací redakce ale tato záležitost v současné době nemá prioritu. Pokud se jí bude město vážně zabývat, pak nejdříve v polovině letošního roku.

Jaký názor má ředitel Sportovišť města Sušice, Ing. Lukáš Hamák, na možné využívání a provozování haly, která by v případě jejího odkoupení městem pravděpodobně přešla do správy SMS?

 

Možný provoz haly TJ ve správě naší organizace by doplnil portfolio námi nabízených služeb. Podle mého názoru je hala v zimním období velmi dobře obsazována a je po ní vysoká poptávka. Pokud by město Sušice halu odkoupilo, tak je smysluplné, aby byla spravována naší organizací, která se na provoz sportovních zařízení specifikuje a mohla by lépe alokovat náklady na správu všech. Jak vyplývá ze zprávy TJ Sušice z října loňského roku a a znaleckého posudku, je nutné v hale provést rozsáhlou rekonstrukci. Aktuální technický stav haly je dlouhodobě neudržitelný. Po rekonstrukci (zateplení, rekonstrukce střešní krytiny, obvodových konstrukcí, sociálních zařízení) je pravděpodobné, že by provoz haly TJ nebyl zatížen provozní ztrátou.“

 

-as-