Vítěz jede na Slovensko

REGION patří sušickým

Koncem ledna se žáci SOŠ a SOU Sušice zúčastnili soutěže v odborných znalostech z oblasti cestovního ruchu REGION 2014. Soutěž každoročně pořádá Střední odborná škola obchodu, užitého umění a designu v Plzni.

 

Studenti sušické SOŠ v oboru Cestovní ruch opět sbírali úspěchy. Více o soutěži Ing. Pavla Holmanová:

 

Studenti třetího a čtvrtého ročníku studijního oboru Cestovní ruch Suzana Markovičová, Štěpánka Vacková a Tomáš Kindelmann soutěžili v kategorii “TÝMY”, Daniel Krýgr pak v kategorii “JEDNOTLIVCI”.

sos region 1

 

Soutěž v kategorii “TÝMY”se skládala ze znalostního testu ze zeměpisu cestovního ruchu, dějin kultury a techniky služeb cestovního ruchu. V druhé části soutěže studenti sestavovali zájezd dle zadaných kritérií a následně ho pak prezentovali před odbornou komisí, složenou ze zástupců Odboru kultury, památkové péče a cestovního ruchu Plzeňského kraje, Asociace průvodců ČR, zástupců CK a také vyučujících odborných předmětů přihlášených škol. Náš tým si dokázal dobře obhájit svůj projekt a umístil se na velmi pěkném 3. místě.

 

sos region 3

 

 

V kategorii “JEDNOTLIVCI” naši školu reprezentoval Daniel Krýgr, žák čtvrtého ročníku studijního oboru Cestovní ruch. Vlastní soutěžní klání se v této kategorii opět skládalo ze znalostního testu ze zeměpisu cestovního ruchu, dějin kultury a techniky služeb cestovního ruchu. Největší výzvou byla druhá část soutěže – prezentace turistického regionu či turistické atraktivity společně s její obhajobou v cizím jazyce. Daniel Krýgr nezaváhal a s přehledem zvítězil.

 

sos region 2

 

 

Cenu pro vítěze, sedmidenní rekreační pobyt na Slovensku, věnoval hlavní sponzor soutěže – CK Sochor. Danielovi přejeme, aby se mu turistický pobyt pod horou Kriváň líbil a byl pro něj tou pravou odměnou za čas strávený přípravou na soutěž.”