Výtržník bude potrestán

Výtržník bude potrestán

SUŠICE – Začátkem prosince loňského roku pětadvacetiletý muž fyzicky napadl o tři roky mladšího, který byl v důsledku ublížení na zdraví v pracovní neschopnosti téměř tři týdny. 

 

Policisté z obvodního oddělení v Sušici šetří ve zkráceném přípravném řízení případ fyzického napadení. 2. prosince loňského roku v Sušici na ulicí Hrádecké v obchodním domě 25letý místní muž fyzicky napadl o tři roky mladšího muže. Pachatel způsobil muži zranění údery pěstí do hlavy. Napadený byl v pracovní neschopnosti 18 dní. Policisté případ šetřili pro podezření ze spáchání přestupku, ale došlo k překvalifikování na trestný čin. Muž převzal sdělení podezření z přečinů výtržnictví a ublížení na zdraví.

 

 

Pro krásu se musí trpět, ale zloděj si to vyložil jinak

HORAŽĎOVICE – ke krádeži v obchodě došlo ve středu v Horažďovicích krátce po desáté hodině. Místní 28letý muž odcizil v prodejně barvu na vlasy a dva deodoranty v hodnotě 273 Kč.

Za trestný čin krádeže byl zloděj v posledních třech letech již odsouzen podle rozsudků Okresního soudu v Klatovech. Zodpovídat se bude za přečin krádeže.

 

 

Neposílat děti do školy? Hrozí za to až dva roky vězení

NÝRSKO – Rodiče umožnili vést synovi zahálčivý život, protože jej neposílali do školy. 

Sdělení podezření z přečinu ohrožování výchovy dítěte převzali ve zkráceném přípravném řízení 29letá žena a 30letý muž z Nýrska. Uvedení umožnili vést svému sedmiletému synovi zahálčivý život, kdy jej neposílali do základní školy. Chlapec měl 129 neomluvených vyučovacích hodin.

Podle trestního zákoníku, kdo byť i z nedbalosti, ohrozí rozumový, citový nebo mravní vývoj dítěte tím, že mu umožní vést zahálčivý život nebo jinou svou důležitou povinnost vyplývající z rodičovské zodpovědnosti, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta.

-red, p cr-