Jak je to se slušností v obchodech?

Slušnost nebo neslušnost v obchodě

Dobrý den. Rád bych byl, aby každý den byl ten dobrý, a snažím se chovat tak, abych nikomu nezkřivil tvář a jak se říká, abych jsem se choval tak, jak bych si přál, aby se ke mně chovali ostatní a řešil vše s úsměvem a pochopením pro druhého.
Někdy i mně dojde trpělivost a před několika dny jsem tu tvář zkřivil já a ozval jsem se i protistraně. Myslím si totiž, vzhledem k dlouhodobějším negativům alespoň k mé osobě, že když sudičky při narození rozdávaly slušnost, tak v tomto případě utekla z kolébky.

Jednalo se o banalitu při placení v jednom našem větším obchodě ve Vimperku. Máme jich tu pět, jestli se nemýlím. Ostatně je poznáte na obrázcích.

Nebudu záměrně psát, ve kterém obchodě a ani o jakého prodavače, či prodavačku šlo. I když po incidentu mě chytil na parkovišti jeden pán, který stál za mnou, a stěžoval si také na nervóznost a nedostatek základní slušnosti u této osoby.

Dokonce mi v náznaku řekl(a), že tam nemusím chodit, když je tam ona. Nechci jí ale ublížit a je mi jí v podstatě líto. Proto ta neadresnost.

Vím, že práce prodavačů ve  velkých obchodech a i ve velkých řetězcích je náročná a přiznám se, že personál obdivuji za práci ve svátcích, nedělích a myslím si, i za odměnu nepřevyšující jejich úsilí.

Je také pravda, že v každém obchodě jsou podmínky jiné. Z toho možná plyne to, že někde na vás dýchne klid a pohoda s úsměvem a někde nervozita. A někde je to kombinované. Jeden vám popřeje po nákupu pěkný den a jiný na vás vyplázne obrazně jazyk.

Možná v komentářích budete se mnou souhlasit i nesouhlasit, ale přes to přeji všemu slušnému personálu našich vimperských i ostatních obchodů dobrou pohodu, úsměv na rtech a klid na srdci.

Zdravím všechny.
Slunce v duši
Ing. Libor Bezděk

coop fiserka  coop sidliste

 

lidl   penny

tesco

 

 

 

 

A ještě perlička: Nechci slevu zadarmo!

sleva

 


Co jsem to vlastně koupil? V plechovce byl opravdu jahodový kompot!

V některých obchodech jsou rozličné výrobky zlevňovány více či méně.

Někde z původní ceny zaplatíte po slevě 70%, někde 50% a někde dokonce 100%. No – nekupte to !?

 

Tak vzhůru na nákupy a „plné koše od Bartoše” podle staré reklamy.

-lb-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

————————————————————————————————————————————————————————–

Pozn. red. – Shodou okolností se na toto téma v redakční poště objevil i další příspěvek, který zveřejňujeme. Máte i vy podobné zkušenosti? Jak se vám ve Vimperku nakupuje? Koho byste pochválili? HLASUJTE V ANKETĚ!

————————————————————————————————————————————————————————–

 

Vážená redakce,

nejsem obyvatel Vimperka, jen častý návštěvník. Budu i nadále, vaše město má mé sympatie, jen tam budu nakupovat opravdu sporadicky. Nechci nikomu ublížit, chci jen, aby se dotyčné (určitě budou vědět, koho tím myslím) nad sebou zamyslely.

Kdybyste přišli na úřad a tam, zpoza dveří slyšely hlasité „ to je ale …, co si o sobě myslí, tak ať táhne jinam…” asi byste si mysleli, že jde o rozhlasový, možná televizní pořad. V případě jednoho vimperského obchodu je to realita, kterou zaslechlo více zákazníků, protože se někteří otočili směrem k autorům tohoto výroku. Jen jsem si dovolil upozornit na to, že košík s „mýdly a šampony v akci” uložený vedle „akčních” zvadlých sendvičů, ale zároveň i u čerstvého pečiva, asi není tím pravým lákadlem pro zákazníky. Neměl jsem to dělat, neměl… Komentáře na svou osobu jsem slyšel až k pokladně. A nejen já.

 

Nezávidím prodavačkám a prodavačům jejich práci. Není jednoduchá a lidé jsou různí, ale elementární slušnost se předpokládá i v případě, že jde o věc ne zrovna příjemnou. Poučen a obdařen charakteristikou mé osoby se s tímto obchodem navždy loučím. No, možná se půjdu za půl roku podívat, jestli náhodou i dotčené osoby nezměnily působiště… obchod za to vlastně nemůže.

Přeji všem ochotným a slušným prodávajícím slušné zákazníky a věřte, že i méně příjemné záležitosti se dají řešit na úrovni.

František S., České Budějovice