Dva zápasy uzavřely hokejový přebor

Dohrávka 12. kola.

 

TJ Sušice : Sokol Radomyšl 6:7 po SN (1:2,5:1.0:3,SN 0:1)

 

   Sušičtí hokejisté odehráli s již jistým vítězem Strakonického přeboru vyrovnané utkání. Bohužel neudrželi tříbrankové vedení, které si po dvou třetinách vybudovali.

 

Ve třetí třetině soupeř z Radomyšle dvěma góly v přesilovce snížil na 6:5. Kuriózní situace nastala v poslední minutě zápasu, kdy domácí hráli oslabení o dva hráče a hosté s odvolaným brankářem s šesti hráči v poli. Přesilovku 6 na 3 hráči Radomyšle využili a 49. vteřin před koncem utkání vyrovnali na 6:6.

   Byli šťastnější i v samostatných nájezdech a tak si ze Sušice odvezli 2 body.

 

Branky (Asistence): 5´Šašek (Vávrů), 23´Šmrha (Vávrů), 30´Šmrha (Vachoušek),

                               36´Košvanec, 37´Holý (Vachoušek,Šašek), 39´Košvanec (Rendl).

Sestava: Šlais – Rendl, Karhan, Blažek, Šmrha – Vávrů, Vospěl, Broža, Holý, Šašek, Vachoušek, Košvanec.

 

20. kolo

 

TJ Sušice : HC Horažďovice 6:5 (3:2,1:2,2:1)

 

V posledním zápase sezóny nastoupili sušičtí proti týmu Horažďovic s odhodláním získat všechny tři body a tím si zajistit konečné čtvrté místo v tabulce.

 

   Derby začalo opatrně, první branku vstřelili hosté v jedenácté minutě. V šestnácté vyrovnal domácí Blažek , ale hned následně po prohrané buly si hosté vedení vzali zpět. Naštěstí si dvěma brankami z holí Petery a Vachouška sušičtí zajistili do konce první třetiny vedení 3:2.

 

   Ve druhé třetině přidal Košvanec čtvrtý gól a zdálo se že utkání směřuje ke zdárnému konci. Bohužel hosté dvěma góly do konce druhé třetiny stav vyrovnali a tak se začínalo opět od nuly.

 

   Poslední třetinu začali lépe Horažďovice a ujali se vedení. Naštěstí během jedné minuty sušický Fedor vyrovnal a v 51. minutě Ryšavý vítězným gólem poslal domácí do vedení. Dramatický závěr hráči Sušice zvládli a přesto, že hráli poslední dvě a půl minuty oslabení, utkání dovedli do vítězného konce.

 

   Hokejisté obsadili v Okresním přeboru Strakonicka konečné čtvrté místo.

 

Branky (Asistence): 16´Blažek (Vospěl), 17´Petera (Ryšavý), 19´Vachoušek,

24´Košvanec (Vospěl), 44´Fedor (Holý,Karhan), 51´Ryšavý.

Sestava: Šlais, Skolek – Vávrů, Broža, Blažek, Karhan – Šašek, Holý, Ryšavý, Fedor,Vospěl, Košvanec, Vachoušek, Petera.