Krocení dravé zvěře

Jestli jste to nezažili, určitě jste o tom alespoň slyšeli. Třeba ve westernech – kovboj, kůň, laso….

Nic z toho ale nebylo potřeba minulé pondělí, i když se na ranči v hale TJ proháněl tygr, lev, nebo třeba medvěd, poletoval tam různý hmyz a ještě ke všemu to všechno bylo opředeno magií z hůlek mocných kouzelnic a krásných vílích princezen. ‘Kovbojka’ Hanka měla co chvíli plné ruce práce, aby ranč uhlídala…

 

cviceni hanka 16

 

Ano, cvičení pro rodiče a děti, tentokrát v duchu masopustních rejů – tedy masek, bylo jako vždycky prima a plné dobré nálady. No jak by také ne, vždyť i účast byla rekordní a v takové společnosti kouzelných bytostí to ani jinak nejde. Děti přišly tentokrát nejen v doprovodu svých rodičů a prarodičů, ale přivedly i nové kamarády. Všichni se zapojili do odpoledního pohybového řádění – zahráli si pohybové pexeso se zvířátky, dominu, „na slepou bábu“ podle zvuku zvířátek, tatínkové se dokonce neváhali na chvilku proměnit ve vlky lovící nebohá zvířátka, která se utíkala schovat na farmu… prostě zábava jak má být a nechyběla samozřejmě ani muzika a pestrobarevné balónky. Ani se nikomu nechtělo skončit. Ale skončil jen tenhle karneval. Radost a pohyb si děti užívají rády pravidelně.

kovbojka

Hanka Habartová, která už po léta cvičení pro rodiče a děti vede, k tomu dodává:

V hale cvičíme standardně každé pondělí od 17 hodin, cvičení je určeno pro děti od dvou let, ale výjimkou nejsou ani mladší sportovci,“ usmívá se.

 

A proč se do toho pustit?

Cvičení rodičů s dětmi je osvědčenou variantou společných činností rodičů s dětmi, kde se rozvíjí osobnost dítěte nenásilnou formou s citovou oporou rodiče a dochází k přirozenému propojení činností dvojice rodiče a dítě s ostatními ve skupině. Ve spolupráci s rodiči rozvíjíme pohybové schopnosti dětí a pomaloučku ‘zaséváme’ i návyky zdravého stylu života k nimž pohyb neodmyslitelně patří. Podpora rodičů je tady nezastupitelná a společné hry a zábava dokáží zesílit citové pouto mezi nimi a dítětem, když si společně hrají, zpívají, odpočívají…“

 

Může cvičit kdokoliv?

Určitě ano, rádi vás mezi námi přivítáme. Pokud vám třeba zdravotní indispozice nebrání v přirozeném pohybu, jsou u nás dveře vždy otevřené. A jestli se nechcete rozhodnout hned, přijďte se za námi podívat třeba na 4. ročník sportovní olympiády, který proběhne v dubnu. Přesný termín ještě oznámíme. Budu se na vás těšit,“ doplňuje, trenérka, cvičitelka, kovbojka a kamarádka Hanka Habartová.

 

-as-

 

{gallery}susice/2014/2_unor/cviceni_hanka/{/gallery}