mpilustr

Aktivní ‘kněžky lásky’ i zloději…

Informační servis městské policie

 

Místní bezdomovec si ustlal před branou hasičů – 15. 2. / oslavy svatého Valentýna pravděpodobně příliš prožíval místní bezdomovec, který skončil spící před branou místního HZS. Protože ale nebyl do té míry opilý, aby ho hlídka převezla do českobudějovické protialkoholní záchytné stanice, pouze jej probrala a z místa vykázala. Podobně na tom byl jeho „souputník“ v parku, kterého hlídka zvedala z lavičky jen o několik minut později. Uklidil po sobě a odešel.

 

Prostitutku stopující na Pasovské ul. v pátek 15. 2. v odpoledních hodinách, vykázali strážníci z místa „působení“ hned poté, co zjistili její přítomnost na kamerách městského kamerového dohlížecího systému.

 

Jako nález přinesl jeden z občanů na služebnu městské policie osvědčení o registraci vozidla a zelenou kartu 18. února. Strážníci nález postoupili Odboru vnitřních věcí do ztrát a nálezů.

 

 

Podezřelý se nedokázal prokázat čitelnými doklady – 19. 2./ na oznámení občana se hlídka strážníků vydala v dopoledních hodinách do ul. Steinbrenerova, kde se měl nacházet muž podezřelého chování. Hlídka na místě zastihla muže prohlížejícího si jeden z domů a vyzvala jej k prokázání totožnosti. Muž předložil OP, ale údaje na něm byly zčásti nečitelné a fotka neodpovídala současnému vzhledu tohoto muže. Proto byl muž vyzván k následování MP na obvodní oddělení Policie ČR ke zjištění totožnosti. Muž odmítl, proto strážník použil výzvy s výstrahou, že bude proti němu užito donucovacích prostředků dle zák. 553/91 Sb., o obecní policii. „Nezjistitelný“ výtečník zkrotl a s hlídkou odjel na policii ČR.

 

 

Zloděj lapen při krádeži – 20. 2./ vedoucí z Penny Marketu oznámila MP zadržení zloděje bezpečnostní službou prodejny. Na místě hlídka zjistila, že pobertovi se zachtělo láhve rumu zdarma, navíc je muž v podmíněném trestu. Pro podezření na trestný čin byla na místo přivolána hlídka OO P ČR, která případ s dotyčným dále šetří.

 

 

Další zloděj, tentokrát v Lidlu – byl přichycen při krádeži zázvoru v hodnotě zhruba 50 korun. Vedoucí prodejny oznámil případ strážníkům, kteří na místě věc vyřešili blokovou pokutou.

 

 

S nabídkou sexuálních služeb nepochodila ve čtvrtek 20. února krátce po třinácté hodině odpolední žena, kterou hlídce oznámil operátor kamerového systému. Na místě hlídka zjistila totožnost ženy a uložila jí blokovou pokutu za porušení obecně závazné vyhlášky (nabízení sexuálních služeb). To samé na stejném místě řešili strážníci o několik desítek minut později, pouze s jinou ženou.

 

 

Agresivní opilec nechtěl opustit ubytovnu, ačkoli neměl platnou smlouvu na ubytování – 20. 2. / – vrchnímu strážníkovi MP Vimperk oznámil správce ubytovny v ul. Tovární (býv. Šumavan) agresivního muže, který neoprávněně vyžadoval bydlení v ubytovně. Hlídka MP agresivního „nájemníka“ zastihla v ul. Tovární před hernou. Dotyčný nebyl schopen hodnověrně prokázat svou totožnost, proto byl hlídkou MP vyzván a předveden na OO P ČR Vimperk ke zjištění totožnosti. Celou událost nakonec vyřešila hlídka MP blokovou pokutou, ačkoliv byl podezřelý dle lékaře schopen převozu na PAZS po nadýchání 3,25 promile alkoholu v dechu. Pro nedostatek místa v uvedeném zařízení ale strážníci opilce převézt nemohli. Po udělení pokuty a provedení nezbytných úkonů jej museli propustit.

 

-red, mp-