Zlaté a stříbrné kytarové struny

img 0028

 

 

Klasická hudba a hudební vzdělání u  najmladší generace  má bezesporu pozitivní účinky na zdraví i  psychický vývoj. To se dnes dočtete v mnoha odbrných publikacích. Málokterá se ale věnuje vlivům “obyčejné radosti”, která duši muzikanta naplňuje a ze které jeho posluchač okamžitě pozná, kde opravdu to jeho srdce je. O to víc, když se mu podaří dosáhnout aktuálního úspěchu, o který se pokusí.

 

Své by o tom mohli vyprávět stovky a tisíce muzikantů, kteří  jsou více či méně viditelní. Ale protože  jak se říká “i malé hvězdy září”, dnes je to právě o nich – žákyních Základní umělecké školy ve Vimperku, konkrétně o čtyřech kytaristkách, které posbíraly v okresní soutěži v Prachaticích jen ta nejlepší umístění.

 

Tereza Zlochová, Jolana Hanzalová, Michaela Vyskočilová a Nikola Nusková, spolu se svou učitelkou hudby Helenou Szpukovou, mají oprávněný důvod k radosti!

 

Ředitel ZUŠ Bc. Pavel Vališ s poděkováním a gratulací komentuje úspěch děvčat:

“Naše žákyně reprezentovaly svůj hudební obor, školu i město opravdu výborně. Jolana Hanzalová získala 2. místo, Tereza Zlochová 1. místo. Postup do krajského kola, které se bude konat v dubnu v Českých Budějovicích, si zajistily z 1. místa Michaela Vyskočilová a Nikola Nusková, která se stala zároveň absolutní vítězkou okresního kola. Gratulujeme a děkujeme nejen děvčatům, ale i jejich učitelce Heleně Szpukové, za vynikající práci a  skvělé výkony!”

 

img 0001   img 0006

img 0009  img 0015

 

-red-