Ve zpěvu vyhrál Samuel

Je to kolem nás samá pěvecká soutěž, česká, slovenská, česko-slovenská… tak proč „nezařadit do repertoáru“ ještě jednu? Klidně si ji střihneme a nepotřebujeme k tomu ani drahou techniku, ani hvězdnou porotu, půjčíme si jen název, ten už je vymyšlený – to si řekli ve školní družině v Pampelišce a pustili se do toho. Nejen jednou soutěží, ale rovnou celým hudebním týdnem! Ta soutěž ale přece jen byla takovým bonbónkem…

 

Vychovatelka ŠD Mirka Pokorná ‘pampeliškovou’ soutěž DO-RE-MI popsala:

V hudebním týdnu jsem zařadila po dohodě s dětmi soutěž ve zpěvu. Děti byly nadšené a nemohly se dočkat začátku. Příprava listiny, čísel, ještě poklidit družinu a jde se na to.

Děti si určily pět porotců ze svých řad a do soutěže se přihlásilo 12 zpěváků. ,, Jako dvanáct měsíčků,“ řekla Maruška.

Překvapením možná bylo, že většinou zněly lidovky, ale zato skvěle! Bylo jasné, že rozhodnout o vítězi nebude jen tak. „Kdybych byla alespoň třetí,“ povídala Anička.

Jen tak, na vyplnění času, než porota sečte body, děvčata zařadila ještě zpěv z opery Dvanáct měsíčků. Posluchači byli velmi, velmi spokojení. To byl poslech!“

Porota pilně sčítala, sem tam padaly ještě dohady o favoritech, ale nakonec bylo jasno a jak se říká ‘sečteno a podtrženo’.

Vítězství bylo docela překvapení! První místo vyhrál Samuel, Anička se dočkala druhého místa a jako třetí nejlepší se umístila Hanička. A protože to byla soutěž se vším všudy, byly i odměny – dárkové balíčky se moc líbily a udělaly radost,“ doplňuje M. Pokorná.

vitzove

Ale radostné bylo vlastně celé odpoledne, takže ani ostatní zpěváci a zpěvačky, včetně poroty, nepřišli zkrátka. Drobný dáreček a navrch něco sladkého … to přece také potěší. Nastal čas se rozejít, rozloučit a o hezkém odpoledni vyprávět doma a kamarádům. A pokračování? Bude! Ještě nezbytné foto, taneček na závěr a příslib dalšího kola – už brzy.

-mp, red-

{gallery}susice/2014/2_unor/doremi/{gallery}