Smrtelný úraz na Horažďovicku

HORAŽĎOVICKO

     Ve středu 5. března letošního roku před třináctou hodinou v obci u Horažďovic 54letý muž vystoupal s motorovou pilou po žebříku do koruny vzrostlého stromu. Muž zatím z nezjištěných příčin spadl na zem a způsobil si zranění na jejichž následky zemřel a byla nařízena pitva.
 
 
 

ŽELEZNÁ RUDA

     V Železné Rudě bylo ve středu 5. března letošního roku v odpoledních hodinách nalezeno v korytě potoka tělo muže, který nejevil známky života. Na místo se dostavil lékař i policisté a byla nařízena soudní pitva. Šetřením bylo zjištěno, že mrtvý muž je 36letý cizinec a vyrozuměno bylo i příslušné velvyslanectví. Policie případ dále šetří.
 
 

SUŠICE

     V Sušici na ulici Sirkařské byl ve středu 5. března kontrolován policisty místní 23letý muž, který jel s vozidlem zn. BMW. Při kontrole policisté zjistili, že muž má podle dvou rozsudků Okresního soudu v Klatovech uložen trest zákaz činnosti řízení motorových vozidel od února 2013 do května 2014 a od května 2013 na 2 roky. Provedená dechová zkouška prokázala 0,31 promile alkoholu. Muž ve zkráceném přípravném řízení převzal sdělení podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
 

 

KLATOVY-LUBY

       Policie ČR Krajské ředitelství policie Plzeňského kraje územní odbor, dopravní inspektorát Klatovy, žádá občany o spolupráci při prošetřování dopravní nehody.
 
      Ve středu 5. března na komunikaci I. třídy číslo 27 před obcí Luby u Klatov v patnáct hodin, řídil neznámý řidič soupravu nákladního vozidla s přívěsem od obce Běšiny. V mírné levotočivé zatáčce předjížděl nákladní vozidlo zn. Mercedes Benz s návěsem, kdy v protisměru jel autobus – neznámý řidič se soupravou se začal zařazovat zpět do pravého jízdního pruhu a došlo ke střetu s levým bokem soupravy vozidla zn. Mercedes Benz. Neznámý řidič s nezjištěným vozidlem pokračoval v jízdě bez zastavení. Na nákladním vozidle zn. Mercedes Benz Actros vznikla škoda 80 tisíc korun.
 
    Podle dosud zjištěných informací bylo nákladní vozidlo bílé barvy s modrým či modrozeleným pruhem nebo nápisem, valníkového provedení s plachtou stříbrné barvy, typ Mercedes Benz Atego. Registrační značka přívěsu by měla začínat 3L…
     Policisté pátrají po neznámé soupravě nákladního vozidla s přívěsem, jeho řidiči i po případných svědcích popsané události.
     Informace k popsané dopravní nehodě můžete podat na telefon číslo 974 334 111 nebo na dopravní inspektorát číslo 974 334 251 i prostřednictvím e-mail: kt.di.sdn@pcr.cz.
 
-p cr –