KAJETÁNEK vás zve na premiéru

Bubáci a hastrmani z dětského divadelního souboru

Dětské divadelní studio „Kajetánek“ vzniklo při znovuobnoveném ochotnickém divadle J. K. Tyla v Žihobcích, které navázalo na tradici ochotníků v obci, sahající až do roku 1901.

 

Principál žihobeckého divadla Stanislav Šmucr bere práci s dětmi zodpovědně:

“Cílem našeho úsilí je koncepční a výchovná práce s dětmi, zajišťovaná formou provozování divadelních představení. Jsme přesvědčeni, že tato tvorba pozitivně ovlivní jejich osobnost, bude je učit zodpovědnosti a úctě k práci. Od počátku je dětské studio „Kajetánek“ součástí Žihobeckého divadla. Má u nás své zkušebny a uvádí divadelní představení.”

 

spolecna

 

Ale nemyslete si, že při zkouškách Kajetánku je nějak dusno a přísno. Je pravdou že principál dovede zvýšit hlas, ale převládá laskavost, smích a hravá forma. Uměleckou vedoucí souboru je Libuše Chalupková, tím kdo se stará o to, aby o žihobeckém divadle bylo slyšet (a bylo vidět) je Jana Hájková.

 

img 3163  img 3200

 

Na provozu se podílí řada dalších místních i přespolních (včetně mecenášů a sponzorů), kteří za své nasazení zaslouží poděkování a obdiv. Ostatně – přijďte se sami podívat, co všechno za velmi krátkou dobu dokázali. Nejenže zvelebují místní divadelní sál a zázemí, ale mezitím pilně nacvičují.

 

img 3108  img 3112

 

Dětské divadelní studio Kajetánek vás zve  NA POHÁDKOVÝ VÍKEND

 

bubaci

 

Jak to v divadle vypadalo při generálce? Podívejte se do FOTOGALERIE

 

-as-