Pampelišky na ledě

pampelisky nalede 16

 

Aby krásné masky, vyrobené nejen na masopustní veselí, nezůstaly dlouho ležet ladem a všichni si je pořádně užili, využívají každičkou příležitost. tradičně i na ledě, podobně jako školní družina při ZŠ Lerchova – Pampeliška. Však už se také všichni těšili! Princezny neváhaly natáhnout pod šatičky pořádně teplé kalhoty, indiáni místo dýmky vzali do rukou hokejky, broučci, beruška a jiná zvířena se ujistila, že na ledě nezmrznou a… to byl rej!

 

pampelisky nalede 21

 

Konečně, to sami můžete posoudit z fotografií, které při tom všem ještě stíhaly vychovatelky družiny a Tomáš Pfeiffer pořídit, což ovšem nebylo vůbec nic snadného, protože uhlídat tolik „breberek“, to dá jednomu, i třem až pěti, pořádně zabrat!

 

Tak se podívejme, co tu vlastně všechno ve středu 5. března, sušický led zažil:

Tradiční maškarní rej družiny byl i letos radostný a barevný. Řádění, velká jízda a soutěže, které děti baví. Hlavně střelba na branku, to je super, zapojily se nejen „hokejoví profíci“, ale nezaváhaly ani princezny! Slalom, sběr kuželek a podjezd pod brankou to je ono, hlavně když si děti za správnou jízdu zaslouží sladkou odměnu (všimněte si soustředěného výrazu sportovců).

pampelisky nalede 10

 

Letošní masky byly opravdu zdařilé. Hokejisté, víly, dráčci, prasátko, mnich a jiné se ‘promenádovaly’ po ledě.

,, A jedeme jako Sáblíková!“, křičely děti. Tak nechybělo ani rychlobruslení a pozdravy olympijské medailistce směrem k její fotografii. Rodiče a prarodiče povzbuzovali a děti se královsky bavily a radostně přijímaly drobné odměny za své výkony. Co jsme zapomněli? Ano, hudbu! Ale ne, nezapomněli, ta totiž provázela celou akci, takže pořádné tempo – zaručeno!

 

Nakonec poslední kolečko, pochytat bonbóny a je čas zase se vrátit do školy. A jestli jste náhodou ve středu šli kolem a slyšeli burácivé HURÁÁÁÁÁ!, tak to byl závěrečný pozdrav letošnímu pampeliškovému maškarnímu reji na bruslích. Pochopitelně, byly vyhodnoceny nejlepší masky – všechny! Vidíte sami, že se vážně povedly a kdyby byla ustanovena porota, nejspíš by ještě dnes uprostřed ledu přemýšlela, kolik bodů komu přidělit…

 

A co paní vychovatelky, které si odpoledne užily spolu s dětmi, dodaly na závěr?

Bylo to úžasné, všem děkujeme a moc se těšíme na další maškarní na ledě na příští rok!“

 

-red, mp-

 

{gallery}susice/2014/3_brezen/hela_pampeliska/{/gallery}