Vimperský závod má přes 600 zaměstnanců

Vimperský závod už má přes 600 zaměstnanců

rohde letec

 

VIMPERK – Výrazný milník zaznamenal v minulém týdnu vimperský závod Rohde & Schwarz

Počet zaměstnanců překročil hranici šesti set. „Je to důkaz toho, že neustále rosteme a rozvíjíme se. Toto číslo rozhodně není konečné,“ uvedla personální vedoucí Lenka Vávrová.

Před třinácti lety začínala německá společnost ve Vimperku s přibližně stovkou zaměstnanců. V roce 2009 jich měla okolo tří set a nyní prochází branami moderního závodu denně přesně 624 lidí. „V minulém týdnu jsme překročili hranici šesti set, od té doby jsme přijmuli další nové zaměstnance. A nadále hledáme, v tuto chvíli máme přibližně třicet volných pozic,“ upřesňuje Lenka Vávrová s tím, že nejhledanější jsou odborníci z oboru elektrotechniky pro pozice produktových inženýrů ars logo cyan rgb
zkušebních techniků. Kromě toho najdou uplatnění ve firmě i montážní technici v kovovýrobě či specialisté nákupu. Na administrativní pozice poté lidé se znalostí německého jazyka. 

„Vzrůstající počet zaměstnanců potvrzuje, že hodláme i nadále růst, rozvíjet se a jsme jedním z největších zaměstnavatelů regionu,“ uzavřela Lenka Vávrová.

 

(tz)