Aby tělo nebolelo…

 

 

První nemocnicí v Plzeňském kraji, která získala Certifikát kvality a bezpečí je právě Nemocnice Sušice o. p. s. nemocnice certifikat
Potvrzení deklarované kvality péče o pacienty je oceněním dobré práce a snahy o stanovení a standardizaci kvalitních a moderních léčebných a ošetřovatelských procesů ke spokojenosti jak zdravotníků, tak pacientů.

 

Úsilí o neustálé zlepšování kvality ale nepolevuje, čehož dokladem jsou různé vzdělávací akce, semináře a setkání, na nichž jsou prezentovány novinky a postupy v oblasti veškeré zdravotnické péče. Takovým bylo i nedávné březnové setkání týkající se pooperační rehabilitace.

 

MUDr. Lubor Janeček lékař rehabilitačního oddělení seznámil nejprve přítomné, mezi nimiž nechyběli zástupci chirurgie, pediatrie, praktických lékařů a  ortopedie s novinkami operativních a následných léčebných a rehabilitačních metod po operaci velkých kloubů.

 

Vedoucí fyzioterapeutka rehabilitačního oddělení sušické nemocnice Mgr. Petra Párecká pak upozornila na novinky ve vybavení a možnosti využití rehabilitačních pomůcek při léčbě hospitalizovaných a ambulantních pacientů.

         nemocnice rehabilitace 1  nemocnice rehabilitace 4

nemocnice rehabilitace 7

V diskusi po skončení oficiální části byly ze strany praktických lékařů vzneseny dotazy na poradenskou službu a individuální terénní péči, zejména pro seniory. Poradenství doma lze  případně telefonicky dohodnout přímo na rehabilitaci, klasická terénní služba v tomto směru dosud ze strany nemocnice možná není, a to především z důvodu nedostatku personálních kapacit a nákladů s tím spojených.

 

Rehabilitace Nemocnice Sušice o. p. s. je moderním oddělením, které disponuje například takovými pomůckami, jako je motodlaha, nebo motomed,

nemocnice rehabilitace motodlaha      nemocnice rehabilitace motomed

 

což jsou v rehabilitační péči velmi významní pomocníci a jejich používání přináší velmi dobré výsledky. Dají se umístit na lůžko (k lůžku) a rehabilitační výkon probíhá komfortně jak pro pacienta, tak pro odborného terapeuta.

 

Ambulantní péče je orientována na léčbu poruch pohybového aparátu – stavy po úrazech, neurologické komplikace, akutní a chronické bolesti páteře a kloubů, vadné držení těla ad. poskytuje celou škálu služeb, postupů a metod, které napomáhají při léčbě v uvedených případech. V rámci léčebných procedur jsou využívány přístroje na elektroléčbu, vodoléčbu, aktivní a pasivní cvičení.

 

nemocnice rehabilitace zaves

 

 

Současně ale rehabilitace nabízí i nadstandardní služby, mezi něž patří kineziotaping, tejpování pevnými tejpy, parafinový zábal rukou, vodoléčba nebo cvičení kojenců. Nadstandardní péče je hrazená pacientem přímo (ceny jsou dostupné), pokud ji chcete využít, je třeba se předem domluvit telefonicky přímo na oddělení rehabilitace.

 

Podrobné informace o službách rehabilitačního oddělení sušické nemocnice vám poskytnou vaši lékaři, najdete je také přehledně na internetových stránkách nemocnice:

nemocnice susice bar

-as, foto as,el-