Čkyně si vyšlápla v přípravě na Stachy

Čkyně: V zimní přípravě si Čkyně pozvala svého pronásledovatele v tabulce Stachy. Vzhledem k příznivému počasí, tudíž i terénu se zápas mohl odehrát na přírodní čkyňské trávě. Začátek zápasu a i celý první poločas odehrál lépe domácí tým a vytvořil si dvoubrankový náskok, zařídila ho jediná zimní posila domácího kádru Tomáš Janda, který přišel na půroční hostování z Vimperka.

Do první velké šance se dostala Čkyně a hned se mohla radovat, v 5.minutě vybojoval ve středu hřiště balon Duka a mohl tak do samostatného nájezdu vyslat novice Jandu, ten si se Šebánkem poradil a nádherně ho přehodil – 1:0.

Další šance domácího týmu se rodila o čtyři minuty později, když Pinke zahrával rohový kop, na něj si nejlépe vyskočil Chalupa a hlavou jen těsně minul hostující branku.

V 19.minutě zahrával opět roh Pinke, tentokrát si na centr vyčkal na zadní tyči Kuneš a hlavou trefil tyč.

Ve 34.minutě se řítila domácí ofenzivní dvojice Provod – Janda na hostujícího osamoceného stopera, druhý jmenovaný si však na Šebánka nepřišel, ten jeho střelu vytěsnil na roh.

V poslední minutě prvního dějství chybovala ve středu hřiště opět hostující defenzíva, o míč si řekl Vondrášek, poslal centr do vápna na Kuneše který nádherně patičkou posunul balon na Jandu, který se po druhé nemýlil – 2:0. Hosté hrozili v prvním poločase jen sporadciky.

Do druhé půle vstoupili lépe hosté když si vytvářeli slibné šance, například v 54.minutě netrefil prázdnou branku Pek. O deset minut později se tentýž jmenovaný pokoušel opět snížit, ale jako v předchozím případě byl neuspěšný.

V 68.minutě se po vlažném vstupu do druhé půle probudili i domácí když z 25metrů střílel dobře Václav Turek, ale vedle.

V 77.minutě vybojoval ve vápně míč Kuneš, píchl ho Michalovi Turkovi ale ten trefil pouze tyč.

Za další dvě minuty mohl zkompletovat hattrick Janda ale hostující brankář ho vychytal. Hned po této akci se hra přelila na druhou stranu kde dobře zakončoval Vrhel, Holfeld byl však pozorný.

Definitivní tečku za přípravným utkáním udělali domácí, Pinke zahrával standartní situaci z rohu vápna a našel přesně Václava Turka který se hlavou nemýlil – 3:0.

 

 

SK Čkyně – Sokol Stachy 3:0 (2:0)

 

Branky: 5. a 45. Janda, 89. Turek Václav ml.

 

Zápas bezchybně odřídil Václav Turek starší

 

Sestava Čkyně: Holfeld – Duka, Chalupa, Turek Václav ml., Martan – Pinke, Kuneš, Vondrášek, Gerold – Provod Robert(68.Turek Michal) Janda.

 

Připravil: Patrik Krull