skolka

Zápisy do školek se blíží

 

skolka
Informace  k zápisu dětí  do mateřských škol ve Vimperku  pro školní rok 2014/2015 jsme již avizovali. Termín zápisů se neodbytně blíží, proto připomínáme to nejdůležitější, co by měli rodiče před zápisem vědět.

 

Ředitelky mateřských škol ve Vimperku po dohodě se zřizovatelem (město Vimperk) stanovily v souladu s § 34 odst. 2 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání, v platném znění, termíny pro podávání žádostí o přijetí k předškolnímu vzdělávání dětí od školního roku 2014/2015, tedy od 1. 9. 2014 takto :

 

Zápisy do MŠ Vimperk, l. máje 180 se budou konat

v pondělí  7. dubna od 8 do 11.30 a od 12.30 do15 hodin

a v úterý 8. dubna  od 8 do 11.30 hodin.

 

Ty samé termíny platí také pro obě pracoviště MŠ Vimperk, Klostermannova 365

– pracoviště Klostermannova ul. i pracoviště Mírová ul.

 

Rodič ( zákonný zástupce) dítěte podává žádost na předepsaném tiskopise, který si vyzvedne v MŠ buď dříve nebo v den, kdy žádost bude podávat.

 

Žádosti se budou přijímat v mateřských školách osobně v určených termínech. Rodič při podání žádosti prokazuje svou totožnost platným občanským průkazem a osobně představí dítě, o jehož přijetí žádá.

 

O přijetí k předškolnímu vzdělávání rozhodne ředitelka příslušné mateřské školy a do 3 dnů od data ukončení přijímání žádostí zveřejní seznam přijatých dětí pod přiděleným registračním číslem na vývěsce v prostorách školy a na webových stránkách školy. Zveřejněním seznamu se považují rozhodnutí, kterými se vyhovuje žádostem o vzdělávání, za oznámená. Rodičům nepřijatých dětí bude zasláno písemné rozhodnutí o nepřijetí poštou v souladu se zákonem č. 500/2004 Sb., správní řád, v platném znění.

 

-red-

(informace poskytl vedoucí odboru školství, kultury a cestovního ruchu MÚ Vimperk PhDr. Miloš Beneš)