Přibudou kontejnery na textil

textil
Do běžného kontejneru nepatří a  s každými teniskmi,  kalhotami nebo svěříkem, které se  ve skříni zbytečně povalují, do Sběrného dvora, ruku na srdce, nepoběžíme.

 

Určitě někteří z nás již využili zelených kontejnerů, kam se soustřeďuje textil převážně pro charitativní účely. Je jich ale poměrně málo a tak město přijalo a v rámci zastupitelstva projednalo nabídku dalšího ‘odběratele’.  Brzy budeme mít v Sušici další možnost, jak se  efektivně zbavit nepotřebného a starého oblečení a obuvi, aniž bychom tím zatěžovali svou kapsu (poplatky na svoz, třídění, likvidaci…).

 

Společnost Rumpold-P s. r. o., která ve městě smluvně zajišťuje likvidaci  odpadů, přišla s nabídkou  výkupu tříděného textilního odpadu pro následné charittivní a materiálové využití. Zároveň s výkupní cenou (0,40 Kč + DPH) nabídla  městu bezplatně šest kontejnerů, do nichž bude textil shromažďovat.

Kontejnery budou umístěny v ulicích (vždy po 1 ks) u stávajících nádob na tříděný odpad:

– ul. Kaštanová, Volšovská, Villaniho, Sirkařská, Nádražní a ul. 5. května.

 

Samozřejmě i nadále trvá možnost odvézt větší množství vytříděného textilu a obuvi do Sběrného dvora,  případně využít některé z jednorázových sběrných akcí.

 

Cenový dodatek ke stávající smlouvě s  Rumpoldem odhlasovali včera zastupitelé na mimořádném jednání.

 

-as-