Uzavřené provozovny zloděje zajímají

Dlouhodobě uzavřené rekreační objekty, penziony, hotely, objekty určené k prodeji nebo jen sezónně nevyužívané, jsou stále častěji terčem výprav zlodějů, kteří z nich neváhají odnést v podstatě cokoliv, co se odnést dá. A jsou i tací, kteří využijí toho, že nevyužívaná budova není odpojena od sítí a “odebírají” energie za ně. I na Klatovsku šetří policisté podobné případy, z poslední doby například vykradení hotelu v Železné Rudě:

 

 

Krádež v uzavřeném hotelu – neznámý pachatel odcizil z uzavřeného hotelu věci za 175 tisíc korun. Policisté z obvodního oddělení Železná Ruda prověřují podezření ze spáchání přečinu krádeže, kdy si zloděj z hotelu, který má dočasně uzavřen provoz odnesl osobní věci,  vnitřní vybavení a podle oznamovatele události mělo dojít od ledna loňského roku i k neoprávněného odběru elektřiny v provozovně. Celková škoda byla vyčíslena na 175 tisíc korun.

 

 

****

z další trestné činnosti

Asi se mu nic nehodilo – pachatel vnikl do chaty, poškodil vnitřní dveře, ale nic neodcizil.  

V době od začátku března do včerejšího odpoledne vnikl neznámý pachatel do rekreační chaty v obci na Sušicku. Poté co si ‘zpřístupnil’ vnitřní prostory, poškodil vnitřní dveře a skříň na půdě, ale z místa nic neodnesl. Škoda na poškození se vyšplhala na 8 tisíc korun. Policisté případ prověřují pro podezření z přečinu porušování domovní svobody a poškození cizí věci.

 

Týrání osoby – fyzicky a slovně měl napadat svoji manželku.

Klatovští kriminalisté prověřují podezření ze spáchání trestného činu, který je v trestním zákoníku uveden jako trestný  proti rodině a dětem. K opakovanému fyzickému a slovnímu napadání mělo docházet ze strany manžela vůči jeho ženě.  Výjimkou nebyly velmi hrubé výrazy,  údery do hlavy, ponižování a výhrůžky. Včerejšího dne bylo ze strany služby kriminální policie a vyšetřování v Klatovech zahájeno trestné stíhání pro zločin týrání osoby ve společném obydlí.

-p cr, red-