Práce na bazénu postupují

avs vimperk brezen 8

 

Jak je vidět z dokumentačních fotografií, úpravy Areálu vodních sportů nabírají na obrátkách. ‘Za své’ už vzaly původní bazénové vany, postupně je připravováno podloží pro novou technologii a bazén.

 

Podle projektu by zde ve finální verzi (krytého i venkovního prostoru) po dokončení všech etap areálu, měly vzniknout tři bazény: pro sport (tři 25 metrové dráhy; hloubka 1,2-1,4m), zábavu (mezi atrakcemi by nemělo chybět vlnobití, divoká řeka, hřiby, chrliče, air vyústě a protiproudové plavání; hloubka 0,9-1,2 m) a relax (víceúčelový bazén se skluzavkami; hloubka 0,9-1,1m).

avs pudorys

 

V první etapě, která v současnosti běží, je realizován venkovní bazén a nová kanalizační přípojka.

Nový venkovní bazén (s nímž se v budoucích etapách počítá pro zastřešení a jehož součástí budou připravené přípojky na další technologie) nahradí původní bazénové vany, opraveno bude stávající zázemí pro šatny, umývárny, sprchy a sociální zařízení. Nutnou součástí proměny areálu jsou terénní úpravy, které se neobešly bez kácení, kolem bazénu bude srovnaný travnatý prostor. Město nahradí vykácené stromy novou výsadbou ve městě.

 

{gallery}vimperk/2014/brezen/avs_vimperk/{/gallery}

 

Nový bazén by měl být hotový do podzimu letošního roku, kdy by investice v hodnotě 36,6 milionu korun, podpořená dotací Evropského fondu pro regionální rozvoj, měla být dokončena. Provoz pak bude spuštěn v letní sezóně 2015.

 

red, foto Z. Formánek-