Vraždili a ještě jim k tomu tleskali

31. ročník Západočeské oblastní přehlídky amatérského divadla v Horažďovicích měl na programu celkem dvanáct divadelních inscenací. Tři nesoutěžní a devět soutěžních nabídlo divákům pestrý žánrový výběr – divadelní klasika i  současní autoři, komedie, dramata, detektivky. Odborná porota v závěru přehlídky ocenila nejlepší výkony a doporučila inscenace  do programu celostátní přehlídky Divadelní Piknik Volyně 2014 (8. – 11. a 15. – 18. května 2014).

 

schody horazdovice 2014 1

 

Sušický ochotnický divadelní spolek SCHODY samozřejmě nemohl chybět a divákům na přehlídku přivezl úspěšnou  komedii Čtyři vraždy stačí, drahoušku.

 

schody horazdovice 2014 2

 

Režisérka a vedoucí souboru Zuzana Navrátilová účinkování na přehlídce zhodnotila:

“Všichni ti, kteří někdy byli na nějaké soutěži, si přejí dostat cenu. Dvěma hercům ze Schodů se to povedlo: Martinovi Vítovcovi za roli Brookse a Martinovi Janouchovi za roli George Camela.

Slovy jednoho z nich: „Cena mě těší, ale přál bych jí radši celému divadlu. Jsme jedna parta a hrajeme všichni společně.“

První cenu jsme sice nevyhráli, ale získali jsme cenu, která je pro nás důležitější – potlesk publika. Jeli jsme diváky pobavit a to se nám také povedlo. Diváci se smáli od první minuty našeho představení. Naše chuť hrát se projevila v dobré náladě všech v horažďovickém sále.”

GRATULUJEME!!!

Je veřejným tajemstvím, že za dva měsíce by mělo divadlo SCHODY  představit další nový kousek ze svého repertoáru. Jak jsou herci připraveni, jak probíhají zkoušky a hlavně, na co přesně se mohou diváci těšit a které premiérové datum je to správné,  o tom se dozvíte příště z rozhovoru se Zuzanou Navrátilovou.

-as-