Rada je kompletní

strelecek

Na včerejším jednání zastupitelstva Vimperku byl zvolen pátý člen městské rady. kandidátem byl navržen, a kandidaturu přijal, Mgr. Karel Střeleček (ČSSD). Ten byl poté  v tajné volbě deseti hlasy z patnácti  do funkce zvolen.

Doplnil  městskou radu, která od ledna pracovala  ve čtyřech poté, co loni v prosinci podal po dvouletém působení, z důvodu pracovní vytíženosti, rezignaci Petr Bednarčík.

 

 

Mimo jiné zastupitelé včera odhlasovali zveřejnění zvukového záznamu pořizovaného z jednání. Zvukový záznam bude, po splnění všech legislaticních náležitostí  (zejména nakládání s údaji třetích osob ad.) zveřejněn nejpozději do 15 dnů na webových stránkách úřadu po dobu 6 měsíců. Pak bude uložen v archivu města, odkud bude možné si jej případně vyžádat .

 

 

V průběhu jednání byl také představen záměr neziskové společnosti International Multi Sports Agency z. u. projektu k vybudování zázemí sportovně-vzdělávacího zařízení pro střední a vyšší vzdělání, který by měl spojit kvalitní vzdělání s aktivním sportem a mezinárodní účastí. Bezprostředně by se týkal Vimperku a Kvildy, historicky i  do budoucna oblastí s úspěšnými sportovními kluby, ideálními podmínkami z pohledu geografického, i  dalších možností mezinárodní spolupráce. Studijní program  spojující  sport a vzdělání, podpořený Jihočeskou a Západočeskou univerzitou, navazující na záměry Českého olympijského výboru v projektu Druhá kariéra, by v ideálním případě mohl reálně začít fungovat  ve školním roce 2016/2017. Více o tom v samostatném článku.

-as-