Dokončení výměny oken v městských bytech

 

Poslední, pátá, etapa výměny oken v městských bytech už má reálnou podobu. Právě dnes se budou otevírat obálky s nabídkami firem, které se o zakázku ucházejí.

 

10. března 2014 rada města schválila zadání veřejné zakázky malého rozsahu na stavební práce na  uvedenou akci a zároveň firmy, které byly osloveny: SULKO s. r. o. , Zábřeh , Windows Holding a. s. Lázně Toušeň, morez stavební s. r. o. Plzeň, A. R. OKENNÍ TECHNIKA spol. s r. o. Nýřany a STAKOPLAST CZ, spol. s r. o. Strakonice.

 

Komise bude otevírat obálky s nabídkami ve složení: (v závorkách je uveden náhradník): Bc. Petr Mottl (Ing. Věra Marešová), Ing. Kateřina Ronová (Lenka Jandová), Ing. Zbyněk Pokorný (Josef Kolář), Ing. Vladimír Marek (Ing. Josef Čuba), Ing. Zdeněk Zezula (Ing. Michael Skrbek) – kontrolní výbor.

 

V průběhu letošního roku by tak měla být kompletně dokončena výměna původních oken za nová, plastová, ve většině městských bytů.

 

Výměna oken probíhá od roku 2010, zakázky postupně realizovaly vítězné firmy z výběrových řízení: 2010 – Window Holding a. s., Lázně Toušeň, 2011 – Vekra stavební s. r. o., Líbeznice, 2012 a 2013 – morez stavební s. r. o., Plzeň.

Součástí akce byla také výměna starých vchodových dveří u bytových domů, v letošním roce se nových dočkají také domy v ul. V Rybníčkách, U Kapličky, 5. Května, Villaniho, V Lukách a Kaštanová.

 

Od roku 2010 město investovalo do výměny oken a dveří 45,9 milionů korun (včetně DPH): 2010 – 12,5 mil., 2011 – 9,0 mil., 2012 – 13,2 mil., 2013 – 11,2 mil. Kč.

 

Jaká bude letošní nejvýhodnější cenová nabídka, která firma ji podala a byla komisí doporučena k realizaci páté etapy, o tom budeme dále informovat. Podobně jako v předchozích případech najdete na našich stránkách i časový harmonogram postupu realizace.

 

-as-