Probojovaly se na Mistrovství světa

 

Studentky gymnázia letí na MS do Izraele.

 

 

Již tuto neděli 30. března vyráží družstvo děvčat z Gymnázia a SOŠE Vimperk na Mistrovství světa škol v přespolním běhu ISF, které proběhne příští týden v Izraeli.

 

Nominaci na tuto akci si děvčata vybojovala podzimním vítězstvím na republikovém finále v Hradci Králové, o kterém jsme vás již dříve informovali. Tým našich reprezentantek (Tereza Řezníková, Tereza Vostradovská, Karolína Daverná, Tereza Kreuzigerová a Natálka Grabmüllerová) je složen výhradně z elitních lyžařek naší školy.

Těm teprve nedávno skončila velice úspěšná zimní sezóna a jsme nyní zvědavi, jak si povedou v nabité světové konkurenci přespolních běžkyň. K družstvu děvčat z Vimperka se na pražském letišti Václava Havla připojí chlapci z Nového Města na Moravě, taktéž vítězové své kategorie z podzimního republikového finále.

 

 

 

Místo konání soutěže slibuje nevšední zážitky a to nejen ze sportovního hlediska. Pořadatelským městem je téměř 2 000 let starý Tiberias na břehu Galilejského jezera, který je pro našince zajímavý nejen spoustou historických památek, ale i třeba nadmořskou výškou mínus 140m.n.m.

 

Pořadatelé a snad i účastníci vnímají celou akci jako jedinečnou možnost setkání mládeže z celého světa na základě společného zájmu o sport. Mimo vlastní závod jsou připraveny další doplňkové akce jako večer „ setkání národů“ – kde má každý z týmů za úkol představit svoji zemi, region, město dále jsou připravena kulturní vystoupení a jistě i místopisné exkurze a prohlídky. Jsme přesvědčeni, že bez ohledu na dosažený výsledek, se budeme v pátek 4. dubna vracet nezapomenutelných dojmů a krásných zážitků.

 

Našim družstvům držíme palce!

Zbyněk Pavlásek, Gymnázium Vimperk

 

***

 

Děkujeme všem, kteří finančně podpořili naši výpravu: Firma RENO – p. Grabmüller, město Vimperk, Jihočeský kraj, manželé Kreuzigerovi.

 

Webové stránky organizátorů: www.isfisrael.org

 

Aktuální informace z akce od našich účastníků:

https://www.facebook.com/events/682536781789638/?context=create

 

Soutěž by měla být vysílána online – více informací na stránkách organizátora. Vlastní závod proběhne v úterý 1. dubna.

 

Studentky gymnázia letí na MS do Izraele.

Již tuto neděli 30.3. vyráží družstvo děvčat z Gymnázia a SOŠE Vimperk na Mistrovství světa škol v přespolním běhu ISF, které proběhne příští týden v Izraeli. Nominaci na tuto akci si děvčata vybojovala podzimním vítězstvím na republikovém finále v Hradci Králové, o kterém jsme vás již dříve informovali. Tým našich reprezentantek ( Tereza Řezníková, Tereza Vostradovská, Karolína Daverná, Tereza Kreuzigerová a Natálka Grabmüllerová ) je složen výhradně z elitních lyžařek naší školy. Těm teprve nedávno skončila velice úspěšná zimní sezóna a jsme nyní zvědavi, jak si povedou v nabité světové konkurenci přespolních běžkyň. K družstvo děvčat z Vimperka se na pražském letišti Václava Havla připojí chlapci z Nového Města na Moravě, taktéž vítězové své kategorie z podzimního republikového finále.

Místo konání soutěže slibuje nevšední zážitky a to nejen ze sportovního hlediska. Pořadatelským městem je téměř 2000 let starý Tiberias na břehu Galilejského jezera, který je pro našince zajímavý nejen spoustou historických památek, ale i třeba nadmořskou výškou mínus 140m.n.m. Pořadatelé a snad i účastníci vnímají celou akci jako jedinečnou možnost setkání mládeže z celého světa na základě společného zájmu o sport. Mimo vlastní závod jsou připraveny další doplňkové akce jako večer „ setkání národů“ – kde má každý z týmů za úkol představit svoji zemi, region, město dále jsou připravena kulturní vystoupení a jistě i místopisné exkurze a prohlídky. Jsme přesvědčeni, že bez ohledu na dosažený výsledek, se budeme v pátek 4. dubna vracet nezapomenutelných dojmů a krásných zážitků.

Děkujeme všem, kteří finančně podpořili naši výpravu: Firma RENO – p. Grabmüller, Město Vimperk, Jihočeský kraj, manželé Kreuzigerovi.

Webové stránky organizátorů: www.isfisrael.org

Aktuální informace z akce od našich účastníků: https://www.facebook.com/events/682536781789638/?context=create

Soutěž by měla být vysílána online – více informací na stránkách organizátora. Vlastní závod proběhne v úterý 1.4.

Našim družstvům držíme palce!

Zbyněk Pavlásek, Gymnázium Vimperk

 

 

 

Top of Form

Bottom of Form