Čkyně odstartovala jaro na jedničku

Čkyně odstartovala jaro na jedničku 
Čkyně: V prvním jarním utkání se museli domácí obejít bez několika hráčů, a tak nastoupili v hodně okleštěné sestavě. Do pole se musel obléci například brankář Aleš Holfeld, nastoupili i čtyři dorostenci Chalupa, Toman, Turek a Vondrášek, kteří přijeli ze svého vítězného utkání z Mirovic a měli v nohách celých 90.minut. I přes tyto komplikace si domácí se Záblatím poradili. Brankář domácích neměl moc práce, hosté hrozili jen výjmečně z protiutoků, přesto se výhra nerodila lehce.
V 5.minutě se přihlásili o slovo jako první domácí, Pinke zahrával přímý kop, jeho střela šla jen těsně nad brankovou konstrukci. O tři minuty později mířil Kuneš po rohu také nad. Ve 13.minutě se dostal do velké šance hrající brankář Holfeld, který střílel z malého vápna, golman hostí Pakeš byl však pozorný. Běžela 22.minuta a domácí se poprvé radovali, za hranicí velkého vápna se dostal do palebné pozice Lukáš Provod a ránou k tyči poslal domácí do vedení - 1:0. Ve 36.minutě se dostali do první šance hosté, Balica ale v dobré pozici minul Kaincovo branku. Hned z protiutoku se řítili tři domácí hráči na dva, ale nic z toho nebylo. Minutu před koncem prvního dějství se na hřišti pořádně přiostřilo, Vondrášek přidržel Kneifla, ten dostal výhodu a mohl pokračovat s míčem na soupeřovu branku, místo toho nesmyslně zkosil domácího Josefa Vondráška bez balonu ze zadu, sudí Šíma ho bez váhání poslal za tento brutální zákrok předčasně do sprch.
Do druhé půle vstoupili opět aktivněji čkyňští fotbalisté, dobrou šanci měl Holfeld po centru Pinkeho, hlavičkoval ale pouze nad. O minutu později zahrával Pinke standartní situaci, poslal centr do vápna na Chalupu, ten hlavou vrátil před branku na Holfelda který poslal hlavou domácí do dvoubrankového trháku - 2:0. Za další dvě minuty mohl dát třetí branku Toman, řítil se sám na Pakeše, ten si ale s jeho pokusem poradil. Domácí ofenzíva chtěla přidat další góly ale pokusy Kuneše, Turka, Tomana či bratří Vondrášků v brance nezkončily a tak po devadesáti minutách sudí zápas ukončil za stavu 2:0 pro domáci. V příštím kole zajíždí Čkyně na hřiště rezervy Oseka. SK Čkyně - TJ Sokol Záblatí 2:0 (1:0)
Branky: 22.Lukáš Provod, 58.Holfeld
ŽK:Lukáš Provod - Pakeš, Kolafa, Sarauer.
ČK: 44.Kneifl
Rozhodčí: Šíma - Žurek, Heinzl
Diváků 50
Sestava Čkyně: Kainc - Provod Lukáš, Turek Václav ml., Chalupa, Martan - Pinke, Kuneš, Vondrášek Josef, Gerold(82.Kvapil) - Holfeld(79.Turek Michal), Toman(62.Vondrášek Václav)


Trenéři: Michal Uhlík a Václav Turek st.
Připravil: Patrik Krull


(z.f)