kramer2

V roli pachatelů senioři

Informační servis Policie ČR / Klatovsko

Při uzavírání půjček se měla žena dopouštět podvodného jednání.  

V době od března 2011 do ledna 2012 se  měla, dnes již 62letá, žena z Klatovska v pěti případech dopustit podvodného jednání při uzavírání půjček. Ve všech pěti případech na území Klatovska měla jako obchodní zástupkyně společnosti uzavírat smlouvy o půjče, ve všech případech kolem 20 tisíc korun, kde měla uvádět nepravdivé údaje o příjmech klientů společnosti, aby jim byla půjčka poskytnuta. Svým jednáním způsobila společnosti škodu ve výši 93 tisíc korun. Klatovští kriminalisté nyní 2013 zahájili úkony trestního řízení a  minulý týden bylo zahájeno trestní stíhání obviněné na svobodě, pro trestný čin úvěrový podvod.

 

Na veřejně přístupném místě fyzicky napadl muže, poté na něho vystřelil ze vzduchovky.  

Klatovští policisté prověřovali jednání 65letého muže, který se měl  koncem ledna letošního roku dopustit na veřejně přístupném místě v ul. Havlíčkova v Klatovech hrubé neslušnosti a poté i fyzického 61letého muže. Starší muž měl udeřit poškozeného a nejméně jednou na něj vystřelit vzduchovou puškou, kdy diabolka zasáhla muže do levé části klíční kosti. Lékařské vyšetření, které poškozený vyhledal, se obešlo bez dalšího léčení a pracovní neschopnosti. Včerejšího dne bylo 65letému muži sděleno podezření ze spáchání přečinu výtržnictví, spisový materiál bude ve zkráceném přípravném řízení předložen Okresnímu státnímu zastupitelství v Klatovech. V případě odsouzení může být pachatel takového skutku potrestán odnětím svobody až na dvě léta. 
 
 
***
 
Řidiči povolená rychlost nestačila

SKELNÁ HUŤ – V místě, kde je dovolená rychlost 50 km/h, bylo řidiči naměřeno 115 km/h.  

V obci Skelná Huť  ve čtvrtek 27. 3.  před 19 hodinou zastavili dopravní policisté 25letého řidiče v osobním voze Škoda. V daném místě dosáhl rychlosti 115 km/h, po odečtu 111 km/h. V místě měření je stanovená rychlost 50 km/h.
 
Tedy řidič motorového vozidla překročil povolenou rychlost o více jak  60 km/h a tím se dopustil přestupku dle zákona o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů.
Protože takové přestupkové jednání nelze řešit na místě v blokovém řízení, bylo sepsáno ze strany mužů zákona oznámení o přestupku, který poputuje ke správnímu řízení. Řidiči hrozí pokuta ve výši 5 až 10 tisíc korun a zákaz činnosti na 6 až 12 měsíců. Z bodového systému přijde řidič o 5 bodů.
 
 
Řidička v době kontroly nadýchala téměř 3 promile.  
 
O tom, že se žena před jízdou posilnila alkoholickými nápoji, se úterního dne krátce před půlnocí přesvědčili policisté z Klatov. V té době zastavili v ul. Voříškova v Klatovech 38letou ženu z Klatov v osobním voze, u které dechová zkouška odhalila výsledek v hodnotách 2,48 promile. Opakovaná zkouška prokázala 2,63 promile. 
 
Žena následovala policisty do nemocnice, za účelem lékařského vyšetření. Řidičský průkaz ji byl zadržen a po výsledcích lékařského vyšetření bude ve věci dále rozhodnuto. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
-red, p cr-