Velikonoční překvapení neuteklo

Byl to totiž zajíc, příjmením Velikonoční, a ne ledajaký! Vyrobený z pedigu. Kdo to nikdy nezkusil, možná si myslí, že je to hračka, vyrobit velikonočního zajíčka z ‘proutí’, ale pozor! ‘Ono je to jako živé’ a než se ze změti proutků začně rýsovat nějaký tvar, dá to netrénovaným rukám pěkně zabrat. Ne tak ovšem šikovným prstům dětí, maminek (a tatínků) ze školní družiny Pampeliška při ZŠ Lerchova, které ve třídě Mirky Pokorné vyrábějí z pedigu krásné věci  už jako zkušení profíci. A  líbí se jim to, jak nám sami napsali:

 

velikonoce pampeliska 11

 

“25. březen byl opět takovým zastaveníčkem maminek, ale i tatínků a kamarádek v naší školní družině Pampeliška, v modré škole v Sušici. Setkání se již stává hezkou tradicí. Paní vychovatelka Mirka Pokorná pro nás měla připravené velikonoční překvapení. Nikdo z nás, kteří jsme se sešli, netušil, co nás čeká. Byla to výroba zajíčka z pedigu.

Postup pletení nám byl vysvětlen, ale my stejně zpočátku moc nevěděli, jak do toho. Nebylo to nic lehkého. Ale když jsme se dostali přes začátek, pletení nám šlo od ruky a začalo být velice uklidňující. Nechybělo ani připravené občerstvení, takže si každý mohl udělat kafíčko, čaj, a k tomu zakousnout nějakou tu buchtu .

Některé maminky si broukaly, některé probíraly co je nového, jiné ani nedutaly a spokojeně pletly. I tatínkovi šla práce od ruky.

Práce to není vůbec jednoduchá. Ale pletení nás bavilo. Zajíčci se povedli a všichni jsme měli z práce radost. Chcemepaní vychovatelce poděkovat, že s obětavostí jí vlastní strávila se všemi volné odpoledne a přiměla naše ruce, aby vytvořily něco originálního. Každý zajíček byl úplně jiný. Ještě upevnit oči a čumáček z korálků, dát mašli a je hotovo. Lakování už si necháme na doma.

Těšíme na další setkání, snad budeme vyrábět zase něco pěkného, protože nás to ‘takhle’ baví a chceme ještě pozvat několik dalších maminek.”

velikonoce pampeliska 8

 

 

velikonoce pampeliska 16

A možná budete právě vy mezi pozvanými, tak si  tahle tvůrčí  pohodová odpoledne s Pampeliškou neodepírejte!
Krásné jaro!

 

{gallery}susice/2014/4_duben/velikonocni_pleteni/{/gallery}

-red-