vm1

Andělíček v modrém

Již tradičně se 2. dubna koná Světový den porozumění autismu. V souladu s Mezinárodní konvencí o právech lidí s postižením slouží od roku 2008 tento den především pro zdůraznění faktu, že je třeba zkvalitňovat život lidí s autismem, aby mohli vést smysluplný a důstojný život. V tento den se lidé na celém světě zapojují do osvětové kampaně, „Light it up blue”, neboli „Rozsviťme se modře”. Proč zrovna modrá? Protože modrá je barva komunikace a sebevyjádření, což je jedna z oblastí, ve které mají lidé s autismem největší potíže.

 

vm1

 

Rozsvítit se modře můžete jakkoliv – modrou žárovkou ve svých domovech či kancelářích, můžete se do modré barvy obléknout nebo si na oblečení připnout modrou stužku…

Pojďme si proto spolu v modrém připomenout fakt, že se současně ve světě každé 100. dítě rodí s poruchou autistického spektra, a že to, co lidé s autismem a jejich rodiny potřebují nejvíce, je porozumění a podpora.

Pokud se do kampaně zapojíte, neváhejte se vyfotit a poslat fotografie „v modrém“ do soutěže, kde máte možnost vyhrát zajímavé ceny (více na www.praha.apla.cz). Termín pro zasílání fotografií je 10. 4. 2014.

 

Akci podporuje a zapojí se do ní i město Sušice – modře bude do noci zářit jedna z jeho dominant, kaple Anděla strážce.

(foto ze zkoušky osvětlení)

vm2

– red, www.praha.apla.cz –

Foto: V. Mach