Havlíčková pátá na mistrovství

Barbora Havlíčková doběhla pátá na M ČR v přespolním běhu

 

havlickova 2

 

V sobotu 29.3. se konalo Mistrovství České republiky v přespolním běhu v Bělé nad Radbuzou. V kategorii starších žákyň narozených 1999 a 2000 startovala také vimperská závodnice Barbora Havlíčková na trati dlouhé 3 kilometry.

 

havlickova 3

 

 

Na start se postavilo celkem 47 závodnic. Start se Báře povedl a vyhnula se tak tlačenici v prvních zatáčkách.Po prvním okruhu dlouhém 1 km se držela v čelní 10 členné skupince na 9. místě s nepatrným odstupem na čelo závodu. V druhém okruhu dlouhém 2 km se pak dokázala propracovat až na konečné skvělé 5. místo, když za sebou nechala loňskou mistryni v mladších žákyních K. Krejčí, ale i loňskou vícemistryni ve starších žákyních M. Červínovou, což po závodě ocenil i předseda Jihočeského atletického svazu pan Pavel Novák.

 

havlickova 4

 

5. místo v tomto závodě je pro Barču opravdu vynikající výsledek, neboť dokázala držet krok s o rok staršímí atletkami, které se na tento závod připravovaly celou zimu na rozdíl od Báry, která ještě před třemi týdny závodila v běhu na lyžích a před M ČR v krosu absolvovala pouze 1 běžecký závod a pár běžeckých tréninků. (jh)

 

GRATULUJEME!

 

havlickova 5