mpilustr

Opilce nevzbudili strážníci ani záchranáři

Nepořádek po feťácích – museli odklidit strážníci MP minulý týden, když na služebnu nahlásila žena, že v ul. Krátká na schodech u laviček našla injekční stříkačku. Dva kusy stříkaček, které na místě našli, strážníci zlikvidoval do zvláštního sběrného kontejneru.

 

 

Hledal v odpadcích z prodejny – hlídka asistentů prevence kriminality oznámila strážníků, že za prodejnou Lidl někdo vysypal odpadky na volném prostranství. Následně hlídka zjistila, že šlo o stvrzenky a interní doklady prodejny, vyrozuměla vedoucí prodejny a ta přislíbila úklid. Podle zjištěného se do odpadků patrně „podíval“ neznámý slídil… proč je prohledával a nakonec rozsypal, se zjistit nepodařilo.

 

 

Nebezpečné hry dětí na silnici – policisté požádali strážníky MP o spolupráci v případě, kdy jim bylo opakovaně oznámeno, že na silnici I, třídy v úseku Vimperk – Strakonice si hrají dvě malé děti, které přebíhají řidičům přes silnici. Strážníci opravdu na uvedeném místě našli dvě malé děti, hrající si na kraji silnice. Odvedla je domů, předala rodičům a důrazně je upozornila na to, aby nezanedbávali dohled nad svými dětmi. Oba rodiče přislíbili, že se již nebude nic podobného opakovat.

 

Nabízela sexuální služby – minulý pátek v odpoledních hodinách řešili strážníci další případ prostituce v Arnoštce. Na místě byla zjištěna totožnost ženy nabízející veřejně sexuální služby, což je přestupek proti vyhlášce města Vimperk č. 1/2010 čl. 5 odst. 3 písm. c). Lustrace ženy, ověřená ve spolupráci s Policií ČR, byla negativní, přestupek vyřešili strážníci na místě blokovou pokutou.

 

 

Totálně namol – v sobotu v časných ranních hodinách neunesl dávku alkoholu muž z Prachatice, který usnul před hotelem Růže v ul. Špidrova. Na místě hlídka po oznámení našla ležícího muže, který absolutně nereagoval na jakékoliv podněty. Strážníci u opilce zkontrolovali základní životní funkce a přivolali sanitu ZZS, která stále spícího převezla na prachatickou JIPku. Na muži nebylo nalezeno žádné viditelné zranění, ublížil si pravděpodobně „jen“ pořádnou dávkou alkoholu.

 

-red, mp-