Aktualizováno – Sportovní víkend 5.4. – 6.4.

1.A Tř., Žaci SK. B Starší žáci

 

Šumavan Vimperk-FK Vodňany  1:0 (0:0)

 

gól: Uhlík M.

 

sestava:  Jaroš M.- Formánek J., Kadlec D.,Král T.,Uhlík M.,Frček L.,Rod O.,Koubek J.- Koloušek T.,Matoušek V.

 

střídali: Červený O.,Wagner M.

 

Od začátku se hrál velmi dobrý a pohledný fotbal.V prvních deseti minutách nám chvíli trvalo než jsme se přizpůsobili tvrdší hře soupeře. V této chvíli nás podržel Michal Jaroš,který řešil tři velmi složité situace.Po prvních deseti minutách jsme převzali utkání do svých rukou a bylo jen otázkou času,kdy dáme gól. Velmi dobře se nám dařila kombinace a vytvořili jsme si několik šancí, které ale výborný brankář Vodňan zlikvidoval.Naštěstí se ujala v 53.minutě povedená střela Michala Uhlíka,která nám zajistila hubené vítězství.

 

Za předvedený výkon zaslouží pochvalu celé mužstvo a musím říct,že dnes kluci proti starším a větším klukům opět celý zápas odmakali.

 

{gallery}vimperk/2014/04_duben/fotbal_st_zaci_vimperk_vodnany/{/gallery}

 

 

 

I. A TŘ., SK. B  MLADŠÍ ŽÁCI

 

 

TJ ŠUMAVAN VIMPERK – FK VODŇANY 9:0 (1:0)

 

BRANKY: VLČEK 4, ČERVENÝ 3, VRÁBEL, ZAHRADNÍK P.

 

 

SESTAVA: UHŘÍČEK, ZAHRADNÍK J., WAGNER, VRÁBEL, VLČEK, ČERVENÝ, MATOUŠEK, ZAHRADNÍK P., DĚD, CHALUPA, KOPOLOVIČ, JANDA

 

TRENÉR: LUBOŠ MATOUŠEK

 

NAŠI HRÁČI OD ZAČÁTKU CHOPILI OTĚŽE UTKÁNÍ A SOUPEŘE POUŠTĚLI JEN DO OJEDINĚLÝCH ŠANCÍ, KTERÉ VŽDY PŘEHLEDEM VYCHYTAL VÝBORNĚ HRAJÍCÍ BRANKÁŘ UHŘÍČEK. VIMPERŠTÍ SI PRVNÍM POLOČASE VYPRACOVALI SLIBNÉ BRANKOVÉ PŘÍLEŽITOSTI, KTERÉ OVŠEM KONČILI V RUKAVICÍCH VODŇANSKÉHO BRANKÁŘE, NA BRANKOVÉ KONSTRUKCI NEBO JEN TĚSNĚ MÍJELI SOUPEŘOVU BRANKU. PRVNÍ GÓL SE NAŠIM HRÁČŮM PODAŘILO VSTŘELIT AŽ MINUTU PŘED KONCEM PRVNÍHO POLOČASU, KDY ONDRA ČERVENÝ ZAHRÁVAL ROHOVÝ KOP, KTERÝ ZATOČIL PŘÍMO DO BRÁNY A BRANKÁŘ SI DOBŘE KOPNUTÝ MÍČ SKLEPL DO SVÉ BRANKY. VE DRUHÉM POLOČASE NAŠI HRÁČI JIŽ ZPŘESNILI STŘELECKOU MUŠKU A VSTŘELILI VODŇANSKÝM HRÁČŮM JEŠTĚ OSM BRANEK A VYHRÁLI TAK CELKOVĚ 9:0.

 

 

 

 

{gallery}vimperk/2014/04_duben/fotbal_ml_zaci_vimperk_vodnany/{/gallery}

 

 

Šumavan  Vimperk potvrdil body z Borovan domácím vítězstvím s béčkém Roudného. „Chleba se lámal“ až pět minut před koncem, kdy hlavou překonal brankáře Bartizala Michal Šíp. Nová posila Šumavanu, která na podzim hostovala z mateřské Čkyně v Lažišti, si připsala již třetí jarní gól.

 

DSC 0049

 

Michal Šíp, střelec jediné branky, nepotřeboval ke vstřelení gólu své kopačky. Branky umí dávat i hlavou! 

 

 

I.A sk. B muži sobota 5.4.2014, 10:15 hod.

 

TJ Šumavan Vimperk – FK Malše Roudné “B” 1:0 (0:0)

branka: 85. Michal Šíp

 

sestava: Formánek – Prochaska, Pospíchal, Sýs (K), Děd ml. (Hrubý) – Topka (Samohejl), Šíp Michal, Šíp Martin, Vondrášek, Málek (Čech) – Čejka

trenéři: Jan Děd, Ing. Vlastimil Červený

vedoucí týmu: Milan Kavan

 

Diváků: 80

 

Na Vimperské hřiště přijel kvalitní tým, který byl složen převážně z mladých běhavých hráčů. Vimperští fotbalisté byli po většinu utkání lepším týmem. Ovšem, kdyby před koncem utkání za stavu 0:0 nechytil domácí brankář Formánek 100% šanci hostů, tak kdo ví, jak by utkání dopadlo. Naštěstí Formánek ukázal své kvality a pár minut po této šanci otevřel skóre po milimetrovém rohu, hlavou domácí kanonýr Michal Šíp. Vimperští fotbalisté si zbytek zápasu pohlídali a získali tak velmi důležité tři body. Nutno podotknout, že hosté jsou sice na chvostu tabulky, ale v tomto utkání ukázali, že patří o hodně výš.

 

{gallery}vimperk/2014/04_duben/fotbal_muzi_vimperk_roudne/{/gallery}

 


foto a text:
Zdeněk Formánek