policie

Pachatel měl bílé auto

Vimperští policisté pátrají po pachateli s bílým autem, který využil příležitosti ke krádeži, a odcizil odloženou kabelku na sedadle spolujezdce. 

 

Vimperští policisté pátrají po pachateli přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Dosud neznámý pachatel se včera po sedmé hodině ranní vloupal do osobního vozidla Renault Scénic, které bylo zaparkované u Mateřské školy v obci Čkyně.

Pachatel využil příležitosti, na sedadle spolujezdce si totiž všiml odložené kabelky, ve které se nacházel mobilní telefon , peněženka s finanční hotovostí, platební kartou a doklady. Poškozeným tak vznikla škoda za více jak 9 000 korun. Vimperští policisté nyní pátrají po pachateli, kterým je muž, vyšší štíhlé postavy, snědé pleti, na sobě měl rifle, z místa pravděpodobně odjel vozidlem bílé barvy, bez registračních značek.

 

Vimperští policisté žádají svědky vloupání o informace. Veškeré informace k pachateli či vozidlu, prosím, sdělte na linku Policie České republiky 158. Děkujeme.

 

“Policie vyzývá všechny občany k větší obezřetnosti a upozorňuje na to, že AUTO NENÍ TREZOR! Zloděj je velmi všímavý a stačí mu velmi krátká doba na to, aby vás připravil například o doklady, peníze či mobilní telefon, který ve vozidle necháte. Nedávejte tedy zlodějům svou neopatrností příležitost krást. Setkáváme se i s případy okradených řidičů, kteří si odskočí jen na zdánlivě malou chvilku a nepovažují za nutné vozidlo uzamknout, čímž zlodějům tak jejich činnost ještě více usnadní.” zdůrazňuje mluvčí jihočeské policie por. Bc. Martina Joklová.