Ani tři góly z Písku nepřinesly výhru

Sobotní zápas 21. kola divize zavedl sušické „áčko“ na hřiště druhého celku tabulky – Písku. Domácí očekávaný tlak se spustil hned od počátku. První šance přišla už v první minutě a ve 3. minutě šli domácí do vedení – hlavou se trefil Zušťák. A když o tři minuty později proměnil tentýž hráč pokutový kop, začalo to vypadat se Sušicí bledě.

Domácí se však dvougólovým náskokem nechali ukolébat a dovolili sušickým jejich hru. Nejprve se ve 13. minutě hlavou trefil Králík a o 5 minut později prostřelil při trestném kopu vše, co mu stálo v cestě, Miroslav Vrhel.

Ve 36. minutě se dostali sušičtí dokonce do vedení po selhání zadní linie Písku a vlastním gólu.

Klid do píseckých řad vnesl vyrovnávajícím gólem Kubiš. A to bylo v první půli vše. Po přestávce ofenziva píseckých posílila, a tak v 50. minutě opět po standartní sítuaci přidali písečtí další gól.

Konečné podoby se dočkalo skóre v 59. minutě, kdy se trefil domácí Zahrádka. I přes další šance zavánějící gólem se už výsledek nezměnil a tak si sušičtí odvezli z Písku porážku 3:5.

 

FC Písek – TJ Sušice 5:3 (3:3)
Branky: 3. a 6. (11) Zušťák, 45. Kubiš, 50. Rosůlek, 59. Zahrádka – 13. Králik, 18. Vrhel, 36. vlastní Basaraba. Rozhodčí: Šmakal – Musil, Šulcová.

ŽK: 1:2 (41. Stoszek – 73. Hrubec, 76. Vrhel). 

Diváků:343.

 

V neděli 20. dubna se na sušickém stadionu odehraje derby dvou divizních nováčků, domácí borci přivítají beznadějně poslední celek ZČE Plzeň. Utkání začíná v 17.00. Přiďte podpořit domácí fotbalisty.

 

 

17. kolo okresního přeboru přivedlo do Sušice fotbalisty z Lub. V průměrném utkání domácí bez problémů zvítězili.

 

TJ SUŠICE B – LUBY B   3 : 1 ( 2 : 0 )

Branky: 5´ Pavel Kodýdek, 35´ Tomáš Marek, 85´ Tomáš Klíma – 63´ Vasyl Sydorenko

Rozhodčí: Václav Pressl , ŽK: 0 : 2.

Diváků: 80.

 

 

Sušičtí „celtics“ přijeli v 17. kole IV. třídy na hřiště Zavlekova. Po bojovném výkonu se jim podařilo vybojovat už třetí výhru v řadě.

 

ZAVLEKOV – SUŠICE C   1 : 2 (1 : 1)

Branky: 18. Fous Jan- 14. Žežulka Václav, 51. Vinická Pavel

Rozhodčí Tereza Hessová, bez karet, diváků 80.

Vedoucí mužstva hostů  Matkovčík k zápasu: ” Dnes jsme potvrdili jarní formu a získali třetí vítězství v řadě. Podali jsme kvalitní taktický výkon a vstřelili nádherné branky z dálky. Nejprve Žežulka v 14. minutě střelou cca z 25 metrů poslal balon od břevna za gólmanova záda a v druhé půli o  našem vítězství rozhodl Pavel Vincký, když vymetl pavučinu zavlekovské branky. Zápas nebyl moc pohledný, byl to velký boj a tak musím vyzdvihnout výkon obrany včetně gólmana Maříka”.

 

 

{gallery}susice/fotogalerie/14/zavlekov/{/gallery}

 

Starší žáci:

TJ Sušice – SK Senco Doubravka 2:0 (0:0)

 

Žk: Löffelmann

Diváků: 60

Branky: František Jána 38′, Aleš Černý 45′

Rozhodčí: Bina Roman

Hodnocení zápasu- trenér M. Kalný : ” Dnes jsme konečně po dvou zápasech vstřelili branku a zvítězili, ačkoliv to po tragické první půli tak nevypadalo. Oba góly jsme vstřelili po důrazu ve vápně, za což jsem rád.Stručně řečeno – výsledek lepší než hra.“

 

 

Mladší žáci:

 

TJ Sušice – Doubravka 3:5 

Branky: Mašat, Krouský, Holeček

 

 

Text: Martin Kalný, doc

Foto: Tereza Kalná