“Pekelné vedro a náročná trať”, říká Tereza

Světový pohár v Pietermaritzburgu přinesl Tereze vynikající úspěch!

Zařadila se do světové TOP 10

 

s-racing wc1 pietermaritzburg mail 08

 

První světový pohár letošní sezóny má bikerka Tereza Huříková za sebou. Trať v jihoafrické republice opět extrémně prověřila jak technickou, tak fyzickou připravenost závodnic, navíc při třicetistupňovém vedru.Tereza se však na první opravdový test sezóny připravila a dojela si pro 10. místo mezi světovou špičkou MTB XC, se ztrátou tří a půl minuty na vítězku Jolandu Neff.

 

s-racing wc1 pietermaritzburg mail 04

 

Pro Terezu je to vyrovnání jejího nejlepšího výsledku ve světovém poháru ze sezóny 2011 a druhý nejlepší výsledek od r. 2008!

tereza-hurikova-pietermaritzburg-2014tereza-hurikova-pietermaritzburg-2014

 

“Za dnešek jsem opravdu ráda. Pekelné vedro a náročná trať v Africe, která se od loňska hodně změnila, byly náročnou prověrkou, kterou jsem zvládla. Na startu jsem stála s číslem 21, což se projevilo. Ač jsem odstartovala výborně, stejně jsem se dostala do špuntu při nájezdu do techniky a musela jsem celkem třikrát dolů z kola a běžet pěkně po svých. Byla jsem na tuto variantu však připravená a během tréninků na trati jsem si našla i únikové zóny, které se hodily. Trať tady je hodně náročná technicky. Já jsem na začátek sezóny volila dolů z kopce jistou stopu, kde nehrozily nebezpečné pády ani technické problémy s kolem. Hodně závodníků se při najíždění trati zranilo a odcestovalo domů, a to se na prvním svěťáku na úvod sezóny kouše těžce. Každý tréninkový výpadek je pak strašně znát a do rozjetého vlaku závodů se po něm těžce naskakuje.”

 

 

V průběhu závodu, který trval přes hodinu čtyřicet, se Tereza ze startovní pozice 21 prokousávala kupředu, až se dostala při nájezdu do posledního kola na 10. místo, nedaleko za kamarádku Kanaďanku Emily Batty. 

 

 

“Cítila jsem, že se posouvám rychle kupředu a dávalo mi to novou šťávu. Avšak vedro mi energii ve druhé půli závodu hodně bralo. Nemám ráda horké počasí. Na dnešek jsem si připravila ledové pití a ručníky do depa a hodně to pomohlo. Nepřevařila jsem se. Za výsledek jsem šťastná. Když vše půjde podle plánu, ráda bych se posouvala v průběhu sezóny nahoru. Vrcholem pro mě bude svěťák v Novém Městě ve druhé půlce května, tak uvidíme, jak to půjde :-)”

s-racing wc1 pietermaritzburg mail 05

 

 

Už v úterý Tereza odletěla  s týmem Specialized Racing do australeského Cairns, kde se uskuteční druhý díl světové série, a to v neděli 27.4

 

– tz pn, foto: Specialized Racing, MTBS.cz –