Vrátili se stříbrní

Na závěr sezóny stříbrné medaile pro HC Vimperk na turnaji 6.tříd v Mostu

 

easter cup 4

 

Medaile jim sluší!

 

 

Ve dnech 11. až 13. 4. se zúčastnil tým žáků ročníků 2002 a 2003 pod hlavičkou HC Vimperk složený z hráčů Vimperka, Strakonic a Sušice silně obsazeného mezinárodního hokejového turnaje Easter cup 2014 v Mostě. Do turnaje se přihlásilo celkem 14 týmů, z toho 4 zahraniční a 10 českých oddílových a výběrových. Týmy byly rozděleny do čtyř skupin, HC Vimperk, jak se později ukázalo, byl nalosován do nejsilnější skupiny C.

 

 

V prvním zápase jsme zvítězili těsně 2:1 nad  Hvězdou Praha. Po slavnostním zahájení následovalo 5 dovednostních soutěží, ve kterých hráči HC Vimperk jasně dominovali. Nejprve Václav Svach zvítězil v závodě na 1 kolo a hned poté Matěj Havlíček vyhrál slalom. Žádný jiný tým neměl 2 vítěze. V sobotu brzy ráno jsme porazili výběr East Bohemia B 4:1. V posledním zápase naší skupiny jsme potřebovali vyhrát nad ruským týmem HK Lipeck, abychom se vyhnuli ve čtvrtfinále obávanému Slavoji Český Krumlov. Nebyl to lehký úkol, neboť ruský tým disponující 22 hráči v prvních 2 utkáních neobdržel branku, své soupeře jasně přehrával. Naše hra se však zápas od zápasu zlepšovala, a tak jsme HK Lipeck porazili po velkém boji 2:1. Díky tomu jsme vyhráli skupinu C a ve čtvrtfinále nás čekal 2. tým skupiny D. Tím byl Dívčí hokej, který jsme v našem posledním sobotním utkání přehráli vysoko 9:1.

easter cup 1

Václav Svach, vítěz závodu na 1 kolo

 

 

 

easter cup 2

Matěj Havlíček, vítěz slalomu

 

 

 

easter cup 3

Jan Slanina, nejlepší útočník turnaje

 

V nedělním semifinále nás čekal East Bohemia A. Začátek utkání se hráčům našeho týmu náramně povedl a brzy jsme vedli 3:0. Stačila však chvilková ztráta koncentrace či vidina finále a soupeř během chvilky snížil na 3:2. Po oddechovém čase naší lavičky se naštěstí kluci opět probrali a zápas jsme nakonec dotáhli do vítězného konce v poměru 5:2.

Nastalo čekání na finálového soupeře.

 

V druhé části turnajového pavouka kraloval náš soupeř ze skupiny ruský HK Lipeck, který nejprve ve čtvrtfinále vyřadil Český Krumlov 6:3 a v semifinále pak výběr Německa 4:0.

Finálový zápas pojali pořadatelé turnaje velkolepě a připravili tak malým hokejistům i jejich rodičům nezapomenutelný zážitek. Nejprve jmenovité představení hráčů a trenérů obou týmů, poté státní hymny obou finálových soupeřů. Atmosféra velkého mezinárodního finále dokonce dohnala některé citlivější maminky k slzám dojetí.

 

 

Finálový zápas, hraný stejně jako všechny předcházející zápasy na 2x 15minut čistého času, byl skutečným vrcholem turnaje. Zápas se hrál ve vysokém tempu téměř bez přerušování hry. Brankáři obou týmů nedovolili proměnit soupeřům ani ty nejvyloženější šance, a tak po polovině zápasu svítil na ukazateli skóre stav 0:0. Bylo jasné, že tým, který jako první využije v druhé polovině finále chybu soupeře, bude mít blíže k zisku zlatých medailí.

 

Bohužel jako první využil chybnou rozehrávku v naší obranné třetině soupeř, a tak se ujal vedení 0:1. I přes nepříznivý vývoj zápasu naši hráči nesložili zbraně a dali všechny zbývající síly do vyrovnání. Po našem velkém tlaku a několika dalších neproměněných šancích přišla další ztráta puku za naší brankou a ruský tým zvýšil své vedení na 0:2. Ruského brankáře, který byl při závěrečném vyhlášení zvolen nejlepším brankářem turnaje, se našemu týmu nepodařilo překonat ani při závěrečné power play. Utkání i celý turnaj skončil vítězstvím ruského týmu HK Lipeck. Nutno podotknout, že jsme jako jediný tým na turnaji byli vyrovnaným protivníkem hokejistům z města, které má více jak 500 000 obyvatel a co se nepovedlo našim hráčům na ledě, to dokázali fanoušci našeho týmu v hledišti, kde byli jednoznačně nejvíce slyšet. Některé povzbuzující písně jistě ještě dnes znějí našim soupeřům v uších.

 

2. místo na tomto velice kvalitně obsazeném turnaji je skvělý výsledek, který byl vyvrcholením úspěšné sezóny tohoto týmu.

 

easter cup 5

HC Vimperk hrál pod vedením trenérů T. Kašpara, O. Kováře a vedoucího týmu Z. Koryťáka v tomto složení: P. Kopolovič, F. Němeček, J. Koryťák, M. Havlíček, V. Svach, D. Mrkvička, D. Kašpar, J. Slanina ( nejlepší útočník turnaje ), M. Janda, O. Kovář, R. Dub, A. Budík, J. Janoch, F. Andrle, T. Valdman.

 

GRATULUJEME!

-jh-

 

Stránky TURNAJE s výsledky a videoklipy.