Dopravní akce o Velikonocích

Policisté upozorňují řidiče, že i  velikonoční svátky budou ve znamení silničních kontrol

Od počátku roku se na jihočeských silnicích stalo již více než 1 000 dopravních nehod, při kterých zemřely dvě desítky osob. Ve srovnání s uplynulým rokem, kdy ve stejném období policisté na Jihu Čech evidovali sice podobný počet nehod, ovšem mrtvých bylo „jen“ 7, se jedná o trojnásobný nárůst počtu mrtvých na našich silnicích v tomto roce.
 
 
Policisté proto včera rozjela informační a preventivní kampaň s názvem „Zastav jízdu smrti“. Až do léta tak budou policisté ve spolupráci s BESIPem oslovovat prostřednictvím sdělovacích prostředků – novin, internetu, rádií a televize veřejnost s nejrůznějšími informacemi týkajících se bezpečnosti v dopravě. 
 
 
Blíží se velikonoční svátky. V souvislosti s nimi jsou připraveny dvě celorepublikové dopravně bezpečnostní akce. V tomto týdnu od pondělí do neděle běží dopravně bezpečnostní akce zaměřená na nedodržování ustanovení o nejvyšší dovolené rychlosti v obcích i mimo ně.
Od pátku až do pondělí pak trvá dopravně bezpečnostní akce, která přímo souvisí s velikonočními svátky, především v návaznosti na nepříznivý vývoj dopravní nehodovosti v tomto období v minulých letech.
 
K dopravně bezpečnostní akci  uvádí mluvčí jihočeské policie por. Ing. Štěpánka Uhlířová:
 
“Na jihočeských silnicích se o loňských Velikonocích stalo od soboty 30. 3. do pondělí 1. 4. celkem 26 dopravních nehod, při kterých zemřel jeden člověk, 15 osob bylo lehce zraněno. Hlavní příčinou těchto nehod byla příliš vysoká rychlost a nesprávný způsob jízdy. Policisté se proto o letošních Velikonocích zaměří hlavně na dodržování nejvyšší dovolené rychlosti, kontrolu způsobu jízdy, dodržování pravidel na železničních přejezdech, technické stavy vozidel a další.”
 
 
 -red-