‘Mistrovské šesté’ se počítá!

Šesté místo na mistrovství světa juniorů se počítá

vimperk italie

 

Minulý týden se v italském Valmalencu uskutečnilo juniorské mistrovství světa ve všech snowboardových disciplínách. Českou republiku zde reprezentovali i dva studenti vimperského gymnázia.

 

Michal Hanko a Radek Vintr chtěli na vrcholné akci zúročit tvrdou přípravu a pokusit se o dobrý výsledek v „naší“ disciplíně – snowboardcrossu. Tréninky v trati byly ztíženy skutečností, že organizátoři neustále upravovali skoky a překážky a tak na samotný trénink nebylo až tolik času. Navíc krásné slunečné počasí způsobilo, že trať byla na některých místech měkká a mokrá, což není optimální stav pro servis snowboardů. Ovšem zlaté olympijské zkušenosti našich „servisáků“ se projevily naplno a tak s mazáním nebyl problém. Chlapci se jízdu od jízdy zlepšovali. V kvalifikaci individuálního závodu obsadili 43. a 46. místo, postup do závěrečných bojů jim utekl pouze o jednu vteřinu. Bývalá studentka našeho gymnázia Vendula Hopjaková obsadila v kvalifikaci skvělé 8. místo, v rozjížďkách ji pád odsunul na konečnou 25. příčku.

 

Velké a milé překvapení přinesl poslední den soutěží při závodě týmů, kam nastoupil náš Michal Hanko společně s Janem Kubičíkem z Brna. Michal rozjížďky skvěle nastartoval a Honza výtečně finišoval. Zastavili se až těsně před finále a obsadili vynikající 6. místo ve světové konkurenci.

 

Chyběl jim metr do bojů o medaile – super“ chválil závodníky reprezentační šéftrenér Marek Jelínek, trenér olympijské vítězky Evy Samkové. Napsali tak nejlepší výsledek na MSJ za Českou republiku.

J. Frajkor, L.Filip