Spolek Zlatá stezka schůzoval

Výroční schůze spolku Zlatá stezka, o. s. proběhla tentokrát v neděli 13. dubna v sále Městského kulturního střediska ve Vimperku. Schůzi zahájil předseda spolku  František Bízek. Shrnul  a zhodnotil celoroční fungování Zlaté stezky. Úkoly, které si spolek stanovil plánem práce, se podařily splnit a dodatečně byly uskutečněny i některé další  akce.

 

 

V dubnu loňského roku  byl uspořádán zájezd do termálních lázní Bad Füssing. Tentokrát účastníci zájezdu navštívili lázně Johannesbad.

 

V červnu navštívili členové spolku Krumlovsko. V Českém Krumlově byla domluvena návštěva bývalého grafitového dolu, což byl nezapomenutelný zážitek pro všechny, kteří se prohlídky zúčastnili. Poté se zájezd vydal na Lipno a lanovkou vyjel na „Stezku v korunách stromů“.

 

 

Červen se také nesl ve znamení prachatických slavností Zlaté stezky, kde se tradičně spolek podílel na zajištění účasti Historického spolku a střelců z Freyungu, kteří zpestřili program svým vystoupením. A ve stejném složení nechyběli ani na Vimperských slavnostech.

 

  

 

Druhá polovina loňského roku pokračovala velkolepými slavnostmi – v červenci se někteří členové spolku za podpory partnerského spolku Böllerschützen z Freyungu zúčastnili oslav „120 let železnice ve Vimperku“.

 

 

 

Předposlední zářijová sobota (21. září)  patřila návštěvě Klatovska a Domažlicka. Prohlídka zámku Velhartice a návštěva rozhledny u Kdyně byla zajímavým zážitkem i přes nepřízeň počasí.

 

 

 

 

 

Po poměrně klidném podzimu  byl ještě čas na  adventní radovánky. Posledním zájezdem v loňském roce, který  sdružení zorganizovalo, byl výlet na vánoční trhy do Plzně. I poslední loňská akce se, stejně jako všechny předchozí, setkala  s příznivým ohlasem účastníků.

 

 

 

 

 

Pestrý zájezdový program loňského roku  byl financován  z prostředků občanského sdružení Zlatá stezka, které se také postaralo o  perfektní organizaci a zajištění.

 

A na co se mohou těšit jeho členové v  tomto roce?

Aktuálně nyní v dubnu – na tradiční zájezd za teplými prameny do termálních lázní Bad Füssing.

V červnu je naplánovaný zájezd do Alp s návštěvou Berchtesgadenu a prohlídkou „Orlího hnízda“. Ke zpestření programu je připravena exkurze do proslavené palírny místních alkoholických specialit s ochutnávkou.

Letní měsíce budou probíhat v rámci oslav. Ve spolupráci s odborem kultury MÚ Prachatice zajistí sdružení na prachatických slavnostech Zlaté stezky  (28. června ) opět účast Historického spolku a střelců z Freyungu.  A stejným zajištěním se bude podílet i na organizaci a zajišťování vimperských městských oslav (30. srpna).

V září by se měl uskutečnit zájezd do nově otevřeného „Atom muzea“ ve vojenském prostoru Brdy. Ve stejný den je v plánu ještě  prohlídka kláštera Svatá Hora a pamětihodností v městě Příbram.

Závěr roku zůstává zatím otevřený. Možná se členové opět vydají na prohlídku vánočních trhů. Kam tentokráte? Necháme se překvapit.

 

Na závěr schůze předseda spolku František Bízek poděkoval všem, kteří se na činnosti spolku podílejí a členům popřál krásné prožití  svátků jara i dalších dní.

 

 

{gallery}vimperk/2014/04_duben/spolek/{/gallery}

 

 

Lenka Doubková