Sušice na mezinárodní konferenci

Do lotyšské  Siguldy vysílá  Sušice šestičlennou delegaci, která ji bude zastupovat na 39. mezinárodní konferenci Douzelage  ve dnech 23.-27. dubna.

 

Mimo jiné zde bude představeno nové kandidátské město z Finska – Asikkala, které leží mezi dvěma jezery 116 km od Helsinek. Asikkala v sobě spojuje tradici i moderní kulturu, o členství v Douzelage a mezinárodní spolupráci se zajímá již několik let.  Od roku  2010 se  zapojilo do některých kulturních akcí ve spolupráci s litevským Prienai (člen Douzelage).

 

asikkala

 

 

Douzelage je sdružení měst EU, jehož cílem je propojit jednotlivá města a jejich obyvatele v různých oblastech (kultura, sport, vzdělávání, ekonomika, turismus) za účelem vzájemného prospěchu a spolupráce a posilovat v rámci tohoto společenství evropského ducha. Z každého státu Evropské unie se smí zapojit pouze jedno město. Vytváří se tak mezinárodní síť partnerských měst. Organizace je podporována Evropskou komisí. Sdružení Douzelage bylo založeno v roce 1991 ve francouzském Granville podpisem zástupců dvanácti zakládajících členských měst. Sušice je členem už deset let – právoplatné členství uzavřela smlouvou 13. května 2004 v rakouském Judenburgu.

-red-