Recept na pohodu: zámecké wellness

Zbavte se jarní únavy v šumavských lázních

(PR) Nechuť, pocit permanentní únava, skepse? Nebo „jen” obyčejné přepracování, pocit že musíte všechno stihnout v jediném dni a nic vám nevychází? Hodně z toho jsme si zvykli přičítat jarní únavě (případně i letní, podzimní a zimní), nicméně je fakt, že s nástupem jara bychom rádi ožili i my a pustili se do všeho s vervou. A k tomu je zapotřebí odpočinutého těla i mysli. Nemáte čas? To je všeobecný problém, se kterým se potkáváte na každém kroku. Je chybou, že si neumíme udělat čas sami na sebe, na odpočinek a relaxaci. Pak celkem logicky únava organismu i mysli přijde a my hledáme další a další zdroje energie, možnosti, jak načerpat alespoň trochu síly do zásoby. Ne vždy se to podaří, ale je třeba minimálně vědět o možnostech, po kterých bychom mohli „sáhnout”.

 

               wellness zamek 5  wellness zamek 1

 

Lákavou nově od dubna nabízí například zbrusu nové zámecké wellness v areálu zámku v Hrádku. Sušice bývala mimo jiné i vyhlášeným lázeňským místem, nejen pro svou polohu u Otavy, říčních lázní, ale i protože v její těsné blízkosti pramení údajně léčivá voda, pro kterou si dodnes chodí mnoho lidí s konvičkami a kanystry. Na Svatoboru, jen kousek od centra města, stávaly v minulosti známé lázně Vodolenka, na jejichž tradici se právě zámecké wellness rozhodlo navázat. Jejich ozdravné účinky využívaly známé osobnosti kulturního i společenského života na Sušicku (František Pravda, J. A. Gabriel a další), byly místem setkávání i léčení … klidem, čistou šumavskou přírodou a čistou chutnou vodou.

 

vodolenka  byvalavodolenka

 

V zámeckém areálu, pravda, nenajdete zázračný pramen, zato si tu ale můžete protáhnout tělo v příjemně teplém bazénu s masážními tryskami, nechat se hýčkat masážemi, detoxikovat tělo v sauně, prohřát parou s přísadou bylinných esencí a mořským klima, ponořit se do masážní vany a zkusit aromaterapeutické nebo chromaterapeutické koupele, osvěžit se zážitkovou sprchou. Lehátka u bazénu, s výhledem z prosklené haly na zámecký rybník, vybízejí k příjemnému lenošení.

 

wellness zamek 2

Při procedurách si dopřejete ověřenou kvalitní kosmetiku (včetně léčebné konopná), ale i pozornost vstřícného personálu a útulné prostředí. A spojíte-li wellness zážitek třeba s víkendovým pobytem v hotelu, určitě oceníte i zdejší vyhlášenou kuchyni. Procedury lze libovolně (nebo po poradě) kombinovat podle toho, na co se zrovna cítíte a co byste si rádi dopřáli. Můžete také nejdříve nechat vyzkoušet zámecké wellness někoho ze svých blízkých nebo přátel a dopřát mu pobyt v něm, třeba jako dárek při vhodné příležitosti. Určitě ocení oni i vy například to, že wellness, vzhledem ke své kapacitě, poskytuje při odpočinku dostatečné soukromí.

 

                   wellness zamek 13   wellness zamek 11

Zámek v Hrádku, oživený po celkové rekonstrukci v roce 2010 jako hotel s restaurací, parkem, muzeem a kaplí, doplňuje nabídku služeb nejen cestovního ruchu na Sušicku. Zatímco Sušice je orientována spíše na aktivní odpočinek a má široké zázemí venkovních a krytých sportovišť, tras a stezek, zámek vás bude rozmazlovat lázeňskou pohodou. A protože je známo, že klid a pohoda, duševní i fyzická, léčí, pak lze říci, že tradice Vodolenky je, na úpatí Svatoboru, zachována. Přesvědčte se sami, že nejen proti „jarní” únavě se dá bojovat příjemně a dopřejte si relaxační rituál v komfortním prostředí.

Podrobnosti a objednávky wellness najdete také na webových stránkách zámku Hrádek.

Foto: Tomáš Mašek


{gallery}susice/2014/4_duben/wellness_web/{/gallery}