Zahráli si v kraji

Prachaticko reprezentoval v krajském kole minikopané  tým ZŠ a MŠ Zdíkov

 

zdikov1

 

 

 

ZŠ a MŠ Zdíkov reprezentovala jako vítěz okresního kola Prachaticko v krajském kole v minikopané, který pořádal DDM Strakonice se ZŠ Poděbradská Strakonice. Turnaje se zúčastnilo 5 týmů. Hrálo se každý s každým 2 × 12 minut. Zdíkov vstoupil do turnaje výhrou nad domácími Strakonicemi 2:1. Bohužel se potvrdilo, že “první vyhrání z kapsy vyhání“.

 

zdikov2

 

„Další utkání jsme prohráli těsně s Českými Velenicemi 2:1. Favoritem turnaje byla českobudějovická ZŠ Grünwaldova, se kterou jsme se střetli v dalším kole. S “hochy z Dynama” jsme drželi krok jen první půli, která skončila 3:2, v druhé půli ale favorit dominoval a Zdíkov padl 7:2. Poslední zápas jsme sehráli s Milevskem a bohužel také prohráli, tentokrát 3:0. Nakonec Zdíkov obsadil 4. místo. 

 

Pro nás byl obrovský úspěch už samotný postup do kraje, takže jsme si to užívali. Pro kluky to byla super zkušenost, dokázali si, že mohou hrát i proti velkým městským školám. V naší škole se letos sešla super fotbalová parta, což je zásluha kluků samotných a pomoci jejich rodičů. Ti je totiž správně motivují a podporují je v jejich aktivitě. My, jako škola,  jim jen umožníme poměřit si síly s jinými hráči,” dodal vedoucí týmu, učitel Mgr. Roman Šebánek.